Najlepším Európskym mestom športu sa stali Košice

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Košice
Foto: SITA/Viktor Zamborský

KOŠICE 3. novembra (WebNoviny.sk) – Košice dosiahli veľký medzinárodný úspech. Stali sa najlepším Európskym mestom športu 2016. Informoval o tom na dnešnom brífingu košický primátor Richard Raši. Uviedol, že Košice triumfovali v konkurencii 19-tich európskych miest, ktoré sú v tomto roku nositeľmi titulu Európske mesto športu.

Ocenenie udelila Košiciam Federácia európskych hlavných miest športu a európskych miest športu ACES EUROPE na základe hodnotenia nezávislej expertnej skupiny SPORT MUNICIPAL FOUNDATION z Valencie. Ocenenie prevezmú zástupcovia Košíc v Európskom parlamente v Bruseli 16. novembra.

„Úspech nášho mesta je založený na tom, že sa nám podarilo zapojiť do športových a pohybových aktivít širokú verejnosť a podporiť rozvoj neprofesionálneho športu. V Košiciach sme dosiahli, že na športových podujatiach sa zúčastňujú všetky vekové kategórie – deti, mládež, ľudia stredného i seniorského veku, ako aj celé rodiny,“ povedal Raši.

Vedúci referátu športu a mládeže na Magistráte mesta Košice a koordinátor projektu Košice – Európske mesto športu 2016 Ivan Šulek uviedol, že za prvých deväť mesiacov tohto roka, ktoré hodnotila nezávislá expertná skupina, sa uskutočnilo takmer 500 športových podujatí. Z tohto počtu bolo vyše 300 takých, do ktorých sa mohli zapojiť obyvatelia a návštevníci mesta, na takmer dvoch stovkách sa mohli ľudia zúčastniť ako športoví fanúšikovia. Celkovo sa na športových podujatiach zúčastnilo takmer 390 000 účastníkov, z toho aktívne vyše 280 000 ľudí.

Akou uviedol primátor Raši, mesto bude v rozvoji neprofesionálneho športu pokračovať a aj v budúcom roku vyčlení finančné prostriedky v rozpočte pre veľké i malé mestské časti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richard Raši