Slovenský výrobca nápojov opäť úspešný v zahraničí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Brusnicový nápoj s Chia semienkami Foto: McCarter a.s

Slovenský výrobca predstavil pod značkou Body&Future novú produktovú radu nápojov. Tá vo svojej filozofii využíva dlhoročné firemné know – how, a tak prináša do segmentu vízie a identifikuje potreby ľudí. Zameriava sa na superpotraviny a suroviny budúcnosti. Práve vďaka tomu sa jej podarilo dostať medzi elitnú kategóriu svetových produktov, čo je pre slovenského výrobcu veľký úspech. Už piaty rok po sebe boli produkty slovenskej spoločnosti McCarter vybrané do top inovácii na významnej svetovej výstave.

V lete 2016 predstavila spoločnosť prvý produkt Body&Future, brusnicový nápoj s Chia semienkami. Dnes ich má vo svojom portfóliu už štyri, dva v chladenej kategórii a dva v nechladenej kategórii. Okrem toho, Chia nápoje už vyrába pre osem zahraničných spoločností.

„Chia semienka sa používajú v rôznych potravinách, ako sú napríklad jogurty a pekárenské výrobky. Pre naše účely sme však potrebovali získať certifikát EÚ Novel food, čiže Nová potravina. Stali sme sa tak prvou nápojárskou firmou v kontinentálnej Európe, ktorá získala individuálne povolenie pre použitie Chia semienok v nápojoch,“ prezradil Milan Pašmík, predseda predstavenstva spoločnosti McCarter.

„Brusnicový nápoj s Chia sme tiež prihlásili do súťaže svetovej výstavy SIAL v Paríži, na ktorej vystavuje viac ako 7 000 vystavovateľov zo 104 krajín sveta a ide tak o najväčšiu výstavu svojho druhu. Odbornou komisiou sme boli nominovaní medzi novinky výstavy, pričom z tisícov potravín sú vybrané len 2 až 3 nápoje. To nás oprávňuje označovať naše výrobky pečaťou SIAL Innovation 2016“.

Chia semienka sú veľmi populárnou superpotravinou. Získavajú sa z rastliny Salvia hispanica, ktorá rastie v Južnej Amerike. Produkuje semienka, ktoré svojimi vlastnosťami spĺňajú všetky kritériá superfood.

Čím sú vlastne Chia semienka také výnimočné? „Sú bohatým prírodným zdrojom Omega-3 mastných kyselín, antioxidantov, bielkovín, vlákniny, regulujú cukor v tele a dodávajú tak organizmu potrebnú energiu. Vďaka tomu, napríklad aj naše produkty, dokážu nahradiť časť jedla cez deň. Z vlastnej skúsenosti viem, že keď je ráno naozaj hektické, náš posledný produkt Fruit&Veggie smoothie s Chia semienkami je ideálny na raňajky“ dodáva M.Pašmík.

Pod značku Body&Future budú postupne pribúdať ďalšie produkty, ktorých jednotlivé suroviny budú mať prívlastok superfood, a budú tak prinášať spotrebiteľom modernú pridanú hodnotu v segmente nápojov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať