Hasiči opäť bojovali s požiarom bytu v Dúbravke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hasiči
Foto: ilustračné, SITA/Peter Rusko

BRATISLAVA 8. novembra (WebNoviny.sk) – Policajti vyšetrujú okolnosti ďalšieho požiaru bytu v bratislavskej Dúbravke, v krátkom čase ide už o druhý rozsiahly požiar v bytovom dome. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, oznámenie o požiari bytu na Bilíkovej ulici prijali pätnásť minút pred druhou v noci.

Po príchode policajnej hliadky už boli na mieste hasiči, ktorí požiar v byte na prvom poschodí lokalizovali. „Policajti spolu s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci usmerňovali evakuáciu obyvateľov obytného domu. Pre zadymenie priestorov obytného domu museli evakuovať 57 osôb, 17 ľudí museli na mieste ošetriť,“ informovala Mihalíková.

Dvadsaťjedenročného mladíka, ktorý sa pri požiari nadýchal splodín horenia, previezli na ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc. Príčinu požiaru zisťujú, predbežne nebolo vylúčené ani potvrdené cudzie zavinenie. Požiar hasilo 21 príslušníkov s piatimi kusmi hasičskej techniky. Ako informuje portál čas.sk, hasiči požiar uhasili približne o 3:30. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

Pri požiari bytu v paneláku na ulici Ľ. Zúbka v bratislavskej Dúbravke v noci 3. novembra prišla o život 20-ročná Zuzana, ktorú hasiči našli mŕtvu na chodbe domu. V pondelok zomrela v nemocnici dôchodkyňa, ktorú po požiari vo vážnom stave previezli do nemocnice.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať