Do nemocníc mieria Senior boxy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Indulona

Nedostatočná výbava, slabá edukácia, nepripravenosť blízkych na kontinuálnu opateru o svojich rodinných príslušníkov v domácnosti. Problém zabezpečenia adekvátnej starostlivosti o vážne a dlhodobo chorých pacientov vzrastá čoraz viac. Základná starostlivosť s podporou od štátu či ponuka zariadení pre seniorov v súčasnosti nedokáže pokryť v plnej miere to, čo si klienti želajú a potrebujú. Na podporu riešenia tohto problému vznikli tzv. Senior boxy, ktoré majú pomôcť nielen vážne a dlhodobo chorým pacientom, ale i celej rodine.

Každý z 2500 kusov Senior boxov obsahuje balíček, ktorý pomôže pripraviť blízkych na starostlivosť o vážne a dlhodobo chorých v domácom prostredí. Okrem produktov a pomôcok obsahuje aj publikáciu s odporúčaniami pre blízkych pacienta. Projekt Senior boxy realizuje Ošetrovateľské centrum a Slnečný dom z Humenného už druhýkrát. V prvej etape balíčky vysoko ohodnotili okrem pacientov a ich rodín aj nemocnice a partnerské organizácie ako Červený kríž, asociácia Spoločnosť Parkinson Slovensko a bol predstavený aj na Medzinárodnej konferencii o kvalite. „Balíčky pre seniorov sú chápané ako konkrétny akt partnerstva viacerých organizácií a spoločností, ktorým sa podarilo priniesť na trh hodnotu, ktorá doteraz chýbala. Avšak najväčším dôkazom o zmysluplnosti našej aktivity je spätná väzba od ľudí. Ide o najzraniteľnejšiu skupinu osôb, ktorej chýbajú informácie, vlastné sily a často aj finančné prostriedky. Takíto ľudia nesmú zostať bez povšimnutia,“ prezradila Zuzana Fabianová, autorka publikácie a odborná garantka projektu. Balíčky pre seniorov budú distribuované v rámci celého Slovenska najmä do nemocníc, liečební a oddelení pre dlhodobo chorých, ale aj priamo do rodín. Keďže ide o výsostne humanitárnu, neziskovú a vo svojej podstate ojedinelú aktivitu, ochotne sa do nej zapojilo vyše 20 spoločností z celého Slovenska.

Indulona

Spoločnosť Saneca Pharmaceuticals poskytne do balíčkov kozmetických produktov Indulona, ktoré ako jedny z mála na trhu vznikajú v podmienkach podobných farmaceutickej výrobe. „Seniorov a ľudí, ktorí majú kožné problémy či nedostatok finančných prostriedkov vždy radi podporíme a pomôžeme. Senior boxy však vnímame ako koordinovanú a prvú celoslovenskú aktivitu. Veríme, že projekt bude úspešný a budeme môcť byť jeho súčasťou aj do ďalších ročníkov a systematicky pomáhať na miestach, kde je to potrebné,“ vyjadril sa MUDr. Richard Král, Director of Cosmetics Sales & Marketing, Saneca Trade s.r.o.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia