Obrazom: Prezident Kiska pohostil ľudí bez domova

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Prezident Kiska
Prezident SR Andrej Kiska (uprostred) a členovia resocializačnej komunity Resoty, ktorú založil Anton Srholec pred slávnostným obedom v Prezidentskom paláci. Bratislava, 8. november 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 8. novembra (Webnoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska v utorok v Prezidentskom paláci obedoval s ľuďmi bez domova, ktorí patria medzi členov resocializačnej komunity Resoty. Ako agentúru SITA informoval Martin Lipták s tlačového oddelenie Kancelárie prezidenta SR, komunitu založil zosnulý kňaz Anton Srholec.

„O chvíľku uplynie rok, odkedy zomrel otec Srholec. Ja som mal dnes veľkú česť v miestnostiach, kde sa stretávam s prezidentmi, premiérmi, privítať obyvateľov zariadenia otca Srholca,“ povedal prezident. Za každým jedným osudom bezdomovca je podľa Kisku dlhý a často tragický príbeh.

Obrazom: Prezident Andrej Kiska obedoval s bezdomovcami

„Je to príbeh aj osobných sklamaní, ale aj straty dôvery v spoločnosť, ktorá človeka akoby odvrhla, keď sa mu prestalo dariť a ten padal a nemal sa kde zachytiť. Práve preto stále opakujem, že je úlohou nás, politikov, čo najčastejšie sa stretávať s ľuďmi, ktorí v živote nemali šťastie a spadli na dno spoločnosti. Je našou úlohou uvažovať o tom, ako im pomôcť,“ zdôraznil prezident.

Zároveň upozornil, že 70 až 80 percent mladých bezdomovcov tvoria deti z detských domovov: „Vidieť, že stále máme chybu v systéme. Stále nevieme, ako pomôcť deťom, čo odídu z detských domovov,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaAnton Srholec