Tri dôchodkyne na bicykloch vbehli do cesty autu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Thinkstock

BRATISLAVA/TRNAVA 10. novembra (WebNoviny.sk) – Tri dôchodkyne na bicykloch vbehli do cesty autu, nehoda sa stala v stredu večer v Leopoldove. Našťastie si vyžiadala len jedno ľahké zranenie.

Cyklistky (63, 66, 67) išli od kostola a za železničným priecestím nedali prednosť Citroënu Berlingo prichádzajúcemu z pravej strany. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, po zrážke všetkých troch cyklistiek museli len 66-ročnú ženu s ľahkými poraneniami ošetriť v nemocnici. Alkohol ani u jedného z aktérov nezistili.

O niečo neskôr zase v Piešťanoch „úradovala“ opitá 65-ročná cyklistka. Dôchodkyňu na križovatke zrazilo Audi A6, ktoré odbočovalo. Cyklistka po páde na zem skončila s odreninou na hlave. Pri dychovej skúške nafúkala 2,08 promile.

Polícia cyklistom pripomína, že sú riadnymi účastníkmi cestnej premávky a považujú sa takisto za vodičov. Nesprávna jazda cez križovatku patrí k najčastejším príčinám dopravných nehôd. Ak nie je prednosť v jazde cez križovatku vyznačená dopravným značením, vodič (rovnako auta aj bicykla) je povinný dať prednosť v jazde vozidlu prichádzajúcemu sprava.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať