Dankovi ide o útlak a šikanu opozície, varuje Matovič

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
MATOVIČ: Vyzval Fica,aby prekazil plán Danka nezmraziť plat poslancov
Predseda strany OĽaNO Igor Matovič počas brífingu na tému: Zaslúžia si poslanci vyššie platy?. Bratislava, 4. november 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 10. novembra (WebNoviny.sk) – Predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi ide podľa predsedu OĽaNO Igora Matoviča zmenami v parlamentnom rokovacom poriadku o útlak a šikanu opozície a vytvorenie miesta na sebaprezentáciu.

Matovič vo štvrtok opakovane na tlačovej besede označil rokovací poriadok za náhubkový zákon. Poslanec NR SR Ján Budaj poďakoval prezidentovi, ktorý podľa neho ukázal, že opozíciu zvalcovať nie je možné a tiež, aby sa nevracali mečiarovské móresy. „Zastavte tento valec, páni z koalície,“ vyzval koalíciu.

Matovič verí, že sa koaličná väčšina spamätá a nový rokovací poriadok opakovane neschváli. Opozícia podľa neho zatiaľ nepodá podanie na Ústavný súd SR pre rokovací poriadok a počká, ako dopadne hlasovanie o prezidentom vrátenom zákone. Matovič sa spolieha na premiéra Roberta Fica, že zastaví Danka, pretože nový rokovací poriadok je Dankovou iniciatívou. Podľa Matoviča aj Pavol Paška v porovnaní s Dankom bol zlatý. „Vyzývame Fica, aby zastavil Danka, lebo svojimi chúťkami poškodí premiérovi,“ vyhlásil Matovič.

Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska vrátil Národnej rade SR novelu zákona o rokovacom poriadku NR SR, ktorú parlament prijal 26. októbra 2016. Ako agentúru SITA informoval hovorca prezidenta Roman Krpelan, hlava štátu v odôvodnení vrátenia zákona upozorňuje, že postup, aký zvolili predkladatelia novely pred jej prijímaním a počas neho, môže byť neprimeraným politickým tlakom aktuálnej vládnej väčšiny zameraným na obmedzenie účinného výkonu politiky opozičnou menšinou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoAndrej KiskaIgor MatovičJán BudajPavol Paška
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky