Denaturovaný lieh určený do ostrekovačov predávali na konzum

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alkohol
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA/MICHALOVCE 11. novembra (WebNoviny.sk) – Tritisíc litrov nelegálneho alkoholu a vyše 470-tisíc nelegálnych cigariet zadržali vo štvrtok, počas akcie Gold & Silver, colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS) v Bracovciach v okrese Michalovce.

Ide pravdepodobne o denaturovaný lieh určený primárne do ostrekovačov pôvodom z Poľska, ktorý páchatelia po prefiltrovaní ponúkali a predávali ako lieh určený na priamy konzum. Aj s cigaretami bez kontrolných známok ho distribuovali v okresoch Michalovce a Trebišov.

Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková, colníci zadržali štyroch občanov Slovenska, z toho je jedna žena a dvoch Poliakov. Hlavný podozrivý sa už podobného skutku v minulosti dopustil. Vyšetrovateľ spracoval návrh na vzatie do väzby u jedného obvineného.

Ako dodala Macíková, pri predchádzajúcich troch zákrokoch, ktoré patrili do rovnakej akcie, zadržali colníci 106 400 nelegálnych cigariet a 30 litrov nelegálneho liehu. Okrem toho zaistili aj 83-tisíc eur v malých bankovkách. Nelegálny lieh a cigarety skončili v sklade Colného úradu Michalovce. Finančný únik presiahol 92-tisíc eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať