Lupič strieľal v bratislavskej banke, odniesol si hotovosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Poprava, zbrane
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 11. novembra (WebNoviny.sk) – Lup vo výške približne 4 000 eur si v piatok z pobočky jednej banky v bratislavskej mestskej časti Dúbravka odniesol neznámy lupič.

Ako ďalej agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, muž vo veku približne 30 rokov vošiel okolo 17:45 do pobočky banky na Saratovskej ulici a pod hrozbou použitia krátkej guľovej zbrane žiadal od zamestnancov banky peniaze. Neznámy páchateľ zo zbrane jedenkrát vystrelil smerom do stropu.

Po lúpeži ušiel na neznáme miesto. Podľa polície pravdepodobne pri úteku použil biely bicykel s červeným nápisom a strieborným pásom. Lúpežné prepadnutie sa zaobišlo bez zranení. Policajti z bratislavského štvrtého okresu po neznámom páchateľovi intenzívne pátrajú.

Podľa súčasných informácií polície je lupičom muža vo veku asi 30 rokov, pevnejšej postavy, vysoký približne 180 cm, oblečenú mal šedú bundu s kapucňou, čiernu vestu a na hlave mal okuliare. Polícia žiada verejnosť o pomoc. Akékoľvek informácie k páchateľovi, k jeho súčasnému pohybu či pobytu možno hlásiť na bezplatné číslo polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Lúpeže bánk v roku 2016

4. apríla

Maskovaný muž vyzbrojený nožom lúpil predpoludním v banke na Heyrovského ulici v bratislavskom Lamači. Odniesol si zhruba tisíc eur. Nikto nebol zranený.

7. apríla

Krátko pred 09:40 zamaskovaný muž lúpil v pobočke na Karadžičovej ulici v Bratislave. Pracovníčku ohrozoval zbraňou, odniesol si vyše tritisíc eur. Pri prepade nebol nikto zranený.

15. júna

Ozbrojený muž lúpil predpoludním v banke na Rusovskej ceste v bratislavskej Petržalke. Muž maskovaný šatkou si odniesol približne 1 500 eur. Pri prepade nebol nikto zranený.

23. júna

Ozbrojený muž prepadol pobočku banky na Roľníckej ulici v Bratislave. Z banky si odniesol približne tritisíc eur. Pri prepade sa nikto nezranil, v pobočke banky sa nenachádzal žiaden klient.

29. júna

Ozbrojený muž prepadol banku na Galvaniho ulici v Bratislave. Z banky si odniesol 59 500 eur – 55-tisíc mu z obavy o život vydal pracovník banky, 4 500 eur mu dal klient, ktorý bol v tom čase v banke. Pri prepade nebol nikto zranený.

18. augusta

Ozbrojený muž prepadol banku na Kaštieľskej ulici v Bratislave. Z banky si odniesol dosiaľ nezistenú hotovosť. Páchateľ počas prepadu aj vystrelil z guľovej zbrane smerom k hlavnej pokladni, pri ktorej sa v tom čase nikto nenachádzal. Pri prepade sa nikto nezranil.

4. októbra

Krátko po 09:00 lúpil ozbrojený muž v banke na Rusovskej ceste v bratislavskej Petržalke. Odniesol si zhruba 5 630 eur. Z toho činu polícia obvinila 48-ročného Viliama L. z Bratislavy.

11. novembra

Ozbrojený muž okolo 17:45 lúpežne prepadol pobočku banky na Saratovskej ulici v bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Odniesol si približne 4 000 eur. Počas prepadu raz vystrelil z krátkej guľovej zbrane smerom do stropu. Lúpežné prepadnutie sa zaobišlo bez zranení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať