Vianočné trhy v Bratislave sa začínajú už v piatok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vianočné trhy
Atmosféra počas slávnostného otvorenia Vianočných trhov na Hlavnom námestí. Bratislava, 20. november 2015. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 14. novembra (WebNoviny.sk) – Staromestské vianočné trhy v Bratislave odštartujú už tento piatok 18. novembra a potrvajú do štvrtka 22. decembra. Konať sa budú na Hlavnom, Františkánskom a Primaciálnom námestí. Ako ďalej informuje oficiálna internetová stránka Starého Mesta, otváracie hodiny jednotlivých stánkov budú denne od 10:00 do 22:00.

K dispozícii bude sto stánkov: 72 stánkov na Hlavnom námestí, 27 stánkov na Františkánskom námestí a jeden stánok na Primaciálnom námestí. Vianoč né stánky budú ponúkať rôzny sortiment od darč ekov, cez lahôdky domov až po predaj občerstvenia.

Ani tentoraz nebudú chýbať stánky pod názvom Vianoce inak, ktoré budú ponúkať jedlá a nápoje zo zdravých surovín a jedlá z kategórie tzv. healthy food (vegetariánske, vegánske, pan asian). Agentúru SITA o tom informovala ešte v septembri Katarína Kohútiková z oddelenia komunikácie a marketingu kancelárie primátora hlavného mesta SR Bratislavy.

Novinkou bude tento rok tzv. detská zóna pre rodiny s deťmi, kde bude okrem atrakcií pre deti aj program približujúci slovenské tradície. Toalety zabezpečia v predĺženom prevádzkovom čase na verejných toaletách pri Redute a rovnako ako v roku 2015 budú k dispozícii tiež chemické toalety.

Na Hlavnom aj Hviezdoslavovom námestí už osadili vianoč né stromč eky. Ten na Hlavnom námestí mestu darovala rodina Mackovcov z bratislavskej mestskej časti Karlova Ves. Smrek má približne 17 metrov, váži dve tony a je starý 30 rokov. Stromč ek na Hviezdoslavovom námestí zase Starému Mestu darovala rodina Gazdíkových z Kráľovej pri Senci. Je to smrek modrý, ktorý meria 16 metrov a váži 1,5 tony. Oba stromčeky rozsvietia v deň otvorenia vianočných trhov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia