NaKA vyšetruje Kollára pre investíciu štátu do Fun Rádia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Strana Borisa Kollára v prieskume agentúry Focus získala 4,1 percenta hlasov. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 17. novembra (WebNoviny.sk) – Minister vnútra Robert Kaliňák nevedel novinárom povedať, prečo Národná kriminálna agentúra začala po siedmich rokoch vyšetrovať štátnu investíciu do Fun rádia z roku 2009. „Čítal som to v médiách,“ povedal po zasadaní vlády.

„Väčšinou k tomu príde nejaký podnet z nejakého útvaru, úradu, kontroly, či už daňovej alebo akejkoľvek inej, ktoré keď niečo zistia, dávajú podnety aj s odstupom času. Alebo keď vyjdú najavo nejaké nové skutočnosti, vtedy sa ten prípad otvorí,“ uviedol Kaliňák.

Ako informoval Denník N, vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry v Banskej Bystrici vyšetrujú pre podozrenie z trestného činu porušovania pravidiel pri správe cudzieho majetku predsedu strany Sme rodina a poslanca Borisa Kollára. Spolu s ním majú byť v prípade podozriví aj bývalý spolumajiteľ Fun rádia Peter Struhár a bývalý riaditeľ Slovenského rozvojového fondu, dnes už nebohý Oskar Soták.

V roku 2009 podľa denníka štát vložil do Fun rádia 2,6 milióna eur, za ktoré dostal 26 percent akcií média. Keď tento rok na jar štátom vytvorený fond svoje akcie predal naspäť, dostal za nich od Borisa Kollára 800-tisíc. Keďže firma za celý čas nevyplácala dividendy, strata štátu na investícii do najznámejšej Kollárovej firmy bola 1,8 milióna eur.

O detailoch vyšetrovania a jeho doterajších záveroch polícia podľa denníka N odmietla hovoriť. Z časti policajného uznesenia podľa denníka vyplýva, že policajti majú skúmať, či bolo rádio tunelované, pričom bol poškodený aj štát alebo štát prerobil na akciách pre iné faktory. Kollár podľa denníka vyšetrovanie nazýva účelovým.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Boris KollárRobert Kaliňák
Firmy a inštitúcie NAKA Národná kriminálna agentúra