Pred Kiskovým palácom bolo rušno, zasahovala polícia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Protestná demonštrácia v Bratislave
Predseda strany VZDOR – strana práce Stanislav Pirošík počas protestnej demonštrácie, ktorú organizovali: Vzdor - strana práce, Komunistická strana Slovenska, Front ľavicovej mládeže a ďalšie ľavicové a antifašistické organizácie na Hodžovom námestí. Bratislava, 17. november 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 17. novembra (WebNoviny.sk) – Predsedu politickej strany Vzdor – strana práce Stanislava Pirošíka vo štvrtok z protestu pred Prezidentským palácom v Bratislave odviedli policajti. Na záver demonštrácie totiž odpáli červenú svetlicu.

Pred palácom sa zišlo približne tridsať ľudí, aby vyjadrili nesúhlas so situáciou na Slovensku po novembri 1989. Rečníci kritizovali rovnako aj zahraničnopolitickú orientáciu krajiny. Na demonštrácii viali zástavy a červenou hviezdou, sovietske a kubánske vlajky, objavil sa aj portrét revolucionára Ernesta „Che“ Guevaru.

Obrazom: Protestná demonštrácia v Bratislave

Na následnom brífingu Komunistickej strany Slovenska, strany Vzdor- Strany práce a Frontu ľavicovej mládeže označil predseda komunistov Jozef Hrdlička postup polície za neseriózny a odpálenie svetlice za malichernosť. „Nedošlo k narušeniu žiadnych činností pred prezidentským palácom,“ skonštatoval s tým, že nemôžu súhlasiť s takýmto postupom.

Hrdlička zároveň na brífingu uviedol, že tri spomenuté politické subjekty chcú tesnejšie spolupracovať. „Chceme dnes deklarovať, že subjekty, ktoré majú ľavicovú orientáciu a presadzujú vlastenecké hodnoty, zahajujú serióznu spoluprácu,“ povedal Hrdlička s tým, že cieľom je poskytnúť občanom skutočnú ľavicovú alternatívu, ktorá momentálne na Slovensku chýba.

Hrdlička zároveň potvrdil zámer jeho strany iniciovať odhalenie busty bývalého prezidenta ČSSR Gustáva Husáka v Bratislave. Podľa neho sa totiž zaslúžil o boj proti fašizmu a v priebehu normalizácie zabezpečil v Československu pokojnú atmosféru

Ľavicové subjekty zároveň varovali pred vzostupom nacionalistických a fašistických nálad v Európe. Preto považujú za nutné spájanie a spoluprácu všetkých antifašistických a antikapitalistických zoskupení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jozef Hrdlička
Firmy a inštitúcie KSS Komunistická strana Slovenska