Otvorili Vianočnú poštu, Ježiško už dostal tisícky listov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vianočná pošta
Vývesná tabuľa Vianočnej pošty na pobočke Slovenskej pošty v obci Rajecká Lesná, kam budú doručené všetky vianočné želania od detí pre Ježiška. Vianočnú poštu organizuje Slovenská pošta od roku 1999. Rajecká Lesná, 18. november 2016. Foto: SITA/Milo Fabian

RAJECKÁ LESNÁ/ŽILINA 18. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenská pošta v piatok v Rajeckej Lesnej oficiálne otvorila 18. ročník Vianočnej pošty. Na poštovú adresu „999 99 Ježiško“ prišlo už vyše tritisíc listov, z toho takmer 1 200 zo zahraničia. V dedine na úpätí Súľovských vrchov, neďaleko Žiliny, si Ježiško preberá listy zo svojej poštovej schránky počas celého roka a na všetky odpovedá pred Vianocami.

„Prvý tohtoročný list zo Slovenska dostal Ježiško už na konci augusta od Sofinky z Levíc. Prvý zahraničný list prišiel do Rajeckej Lesnej z exotického Taiwanu už v máji. Práve z Taiwanu prichádza najviac zahraničných listov, k dnešnému dňu je to už takmer 900 listov,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Projekt Vianočná pošta organizuje Slovenská pošta už od roku 1999. „V priebehu doterajších 17. ročníkov Ježiškovi poslali deti z celého sveta viac ako 1,5 milióna listov so svojimi vianočnými želaniami. Najúspešnejším rokom bol rok 2015, keď Ježiško dostal takmer 120-tisíc listov. Veľmi sa tešíme, že takto aj Slovenská pošta môže prispieť k vianočnej atmosfére a pomôcť rodičom v udržiavaní tradícii písania vianočných listov Ježiškovi,“ povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Robert Gálik.

Ježiškovi počas celého roka píšu aj deti z Číny, Austrálie, Japonska, Nového Zélandu, USA, Kanady, Malajzie či Austrálie. Ježiško odpisuje deťom nielen v slovenčine, ale aj v angličtine a tiež v Braillovom písme. „Vianočné listy píšu najmä malé deti, občas prídu však aj listy od starších detí či dospelých, ktorí sa takto na chvíľu vrátia do detstva a zaspomínajú si na krásne vianočné zážitky. Niektoré deti napíšu krátky list so želaním zdravia a šťastia celej rodine, niektoré si želajú úspech v škole a iné pošlú dlhý zoznam darčekov, aby si Ježiško mal z čoho vybrať,“ dodala Dorčáková.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovenská pošta