Obrazom: Stromček svieti, v Bratislave začali vianočné trhy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V Bratislave začali Vianočné trhy
Náštevníci počas slávnostného otvorenia Vianočných trhov na Hlavnom námestí. Bratislava, 18. november 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 18. novembra (WebNoviny.sk) – Rozsvietením vianočného stromčeka na Hlavnom námestí v Bratislave sa v piatok začali vianočné trhy. Medzi tohtoročné novinky patrí Ulička želaní na Kostolnej ulici, ktorú ozdobili imelom, a pribudli tiež dva nové stánky s občerstvením, jeden so špeciálnym sortimentom zameraný na zdravú výživu a exotiku a druhý je zase plný čokolády rôznych tvarov, druhov a chutí.

Obrazom: V Bratislave začali vianočné trhy

Na piatkovom brífingu o týchto novinkách vianočných trhov informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Zároveň dodal, že vianočné trhy sú súčasťou viac ako mesačného programu pod názvom Vianočná Bratislava 2016. Okrem stánkov s vianočným tovarom a občerstvením na Hlavnom, Františkánskom a Primaciálnom námestí sa ľudia môžu tešiť na kultúrny program v uliciach mesta, ktorý ľuďom spríjemní predvianočnú atmosféru. Vianočná Bratislava potrvá do 22. decembra.

Tento rok bude na všetkých troch námestiach k dispozícii sto stánkov – 72 na Hlavnom námestí, 27 na Františkánskom námestí a jeden na Primaciálnom námestí. Podľa hovorkyne Bratislavy Ivany Skokanovej sa na trhoch okrem stánkov s občerstvením objavia aj stánky s lahôdkami, vianočnými darčekmi i stánky charity. Stánky s občerstvením bude otvorené denne 10:00 do 22:00.

Ako ďalej agentúru SITA informovala Monika Molnárová z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS), na pódiu na Hlavnom námestí sa každý utorok predstaví charitatívna organizácia, ktorá odprezentuje svoju činnosť. Stredy budú zasa patriť gospelovým zborom. Súčasťou vianočného programu budú aj štyri spievajúce balkóny na Primaciálnom námestí, kde sa 1. decembra predstaví napríklad skupina Fragile. Pre rodiny s deťmi pripravilo BKIS víkendové tvorivé dielne v Klariskách, kde si najmenší budú môcť vyrobiť vianočné darčeky či ozdobiť perníky.

Okrem Hlavného námestia bude program pokračovať aj v uliciach Bratislavy. Na Laurinskej ulici budú rozmiestnené vianočné stromčeky, ktoré ozdobia žiaci základných a stredných škôl Bratislavského samosprávneho kraja. Laurinská ulica a mestské divadlo Pavla Országha Hviezdoslava privítajú 17. decembra tiež vianočnú verziu Dobrého trhu so stánkami s domácimi výrobkami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivo Nesrovnal