Kiska vycestuje do Francúzska, pozval ho Hollande

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Na Slovensko prišiel francúzsky prezident Hollande, privítal ho Kiska
Sprava: Prezident SR Andrej Kiska a prezident Francúzskej republiky Francois Hollande počas prijatia v Prezidentskom paláci. Bratislava, 19. jún 2015. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 20. novembra (WebNoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska bude v dňoch 21. a 22. novembra na oficiálnej návšteve Francúzskej republiky. Historicky prvá oficiálna návšteva prezidenta SR vo Francúzsku sa koná na pozvanie prezidenta Françoisa Hollanda. Informoval o tom prezidentov hovorca Roman Krpelan.

Okrem rokovaní s najvyššími ústavnými činiteľmi – prezidentom Françoisom Hollandom a predsedom Národného zhromaždenia Claudom Bartolonem prezident podporí rozvoj slovensko-francúzskej hospodárskej spolupráce stretnutím s francúzskymi podnikateľmi v združení Medef, návštevou renomovaného centra na podporu začínajúcich inovatívnych podnikateľov (start-upov) NUMA a Centra výskumu a vývoja automobilky PSA Peugeot Citroën.

V rámci ďalšieho programu si prezident Kiska uctí v Meudone pamiatku generála Milana Rastislava Štefánika, zúčastní sa na slávnostnom koncerte pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade EÚ a stretne sa s krajanmi. Hlavu štátu budú na ceste sprevádzať minister hospodárstva Peter Žiga, štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Lukáš Parízek a delegácia slovenských podnikateľov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaFrançois HollandeLukáš ParízekPeter Žiga