Union má prvé samostatné poistenie onkologických chorôb

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Union

Poisťovňa týmto produktom nadväzuje na aktivity sesterskej Union zdravotnej poisťovne, ktorá svojim poistencom ponúka zdravotné benefity, zamerané na prevenciu onkologických chorôb. Poistenie onkologických chorôb umožňuje postupné čerpanie finančných prostriedkov pri diagnostikovaní ochorenia a počas jednotlivých fáz liečby, vrátane získania bezplatného overenia diagnózy a posúdenia návrhu liečby expertom zo zahraničia. Poistenci Union zdravotnej poisťovne majú navyše nárok na zľavu vo výške 20 %.

Strašiak menom rakovina

Podľa júlového prieskumu agentúry Ipsos je pre občanov Slovenska rakovina chorobou, ktorej sa najviac obávajú. Až 60 % z nich uviedlo nádorové (onkologické) ochorenie ako najväčší postrach, s odstupom nasledujú obavy z kardiovaskulárnych ochorení (45 %), chorôb pohybového ústrojenstva (42 %) a cukrovky (36 %). Prieskum realizoval Ipsos pre Union poisťovňu na reprezentatívnej vzorke 840 respondentov vo veku od 18 do 65 rokov.

„Obavy z rakoviny dominujú vo všetkých vekových skupinách obyvateľstva. Kým respondenti vo vekovej kategórii 36 až 50 rokov majú okrem rizika smrti najväčšie obavy z toho, že pri onkologickom ochorení sa nedokážu plnohodnotne postarať o rodinu, ľudia po 50-tke majú veľký strach predovšetkým zo zhoršenia kvality života,“ uvádza riaditeľ marketingu a digitálneho predaja Union poisťovne, Marek Kopča.

Prieskum Union poisťovne tiež ukázal, že záujem poistiť sa pre prípad onkologických chorôb je najvyšší u ľudí do 40 rokov, pričom štvrtina z nich by uprednostnila možnosť poistiť sa online.

Poistenie, vďaka ktorému sa naplno venujete liečbe

Liečba rakoviny je dlhý a komplikovaný proces, ktorý vyčerpáva pacienta a jeho najbližších aj finančne. Výpadok príjmu, cestovanie k lekárom a chýbajúca doplnková podporná liečba rozhodne nepomôže pri boji so zákernou chorobou, na ktorý potrebuje pacient všetky fyzické a mentálne sily.

Poistenie onkologických chorôb od Unionu pomáha pri liečbe hneď trikrát:

znižuje negatívny vplyv rakoviny na rodinný rozpočet pacienta,

– umožňuje zaplatiť si potrebnú doplnkovú liečbu,

– pomáha pri stanovení diagnózy onkologického ochorenia a jeho liečbe: súčasťou poistenia je aj bezplatné overenie správnosti stanovenej diagnózy a navrhnutej liečby u renomovaných špecialistov v zahraničí (tzv. second opinion).

Peniaze z poistenia môže klient využiť na zaplatenie doplnkovej liečby a doplatkov za lieky, ktoré nie sú hradené z verejného zdravotného poistenia, úhradu nákladov na dopravu, vhodnej výživy, či iných výdavkov, ktoré pacientovi môžu pomôcť počas boja so zákernou chorobou.

Na rozdiel od bežného pripoistenia kritických chorôb v rámci životného poistenia, ktoré často kryje aj vybrané onkologické ochorenia, samostatné Poistenie onkologických chorôb od Union poisťovne možno uzatvoriť aj bez zdravotného dotazníka (stačí čestné prehlásenie) s postupným čerpaním financií až do výšky 150% z dohodnutej poistnej sumy. Deti do 18 rokov môžu byť poistené bezplatne v rámci poistnej zmluvy rodiča.

Poistenie onkologických chorôb od Union je možné uzatvoriť na kontaktných miestach poisťovne, prostredníctvom finančných agentov, ale aj pohodlne a rýchlo online na www.union.sk.

Ako funguje poistenie onkologických chorôb?*

Foto: Union

*Modelové poistné plnenie pre diagnózu zhubného nádoru pri poistnej sume 50 000 eur

Výhody poistenia onkologických chorôb od Union poisťovne

výber z 3 balíkov poistného krytia: vybrané zhubné nádory, všetky zhubné nádory, všetky zhubné a vybrané štádiá nezhubných a neinvazívnych nádorov

postupné uvoľňovanie finančných prostriedkov od momentu stanovenia diagnózy a počas jednotlivých fáz liečby

– poistné plnenie až do výšky 150 % dohodnutej poistnej sumy,

– poistenie detí do 18 rokov zadarmo v rámci poistnej zmluvy rodiča,

– bezplatné overenie správnosti stanovenej diagnózy a navrhnutej liečby v zahraničí

– možnosť uzatvoriť poistenie aj bez zdravotnej dokumentácie

– možnosť platiť poistné aj v mesačných splátkach

zľava 20% pre poistencov Union zdravotnej poisťovne

– možnosť uzatvoriť poistenie online na https://www.union.sk/poistenie-rakoviny-online

Viac informácií o poistení onkologických chorôb od Union poisťovne, a.s., vrátane poistných podmienok, nájdete na stránke https://www.union.sk/poistenie-proti-rakovine/

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia