Pčolinský je v šoku, že Ficovi chodia po rozume prostitútky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Pčolinský
Poslanec NR SR za stranu Sme rodina Peter Pčolinský. Foto: archívne, SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 23. novembra (WebNoviny.sk) – Poslanec NR SR z hnutia Sme rodina Peter Pčolinský je šokovaný, že premiérovi Robertovi Ficovi chodia po rozume prostitútky. „Nerozumiem, prečo premiérovi po rozume chodia prostitútky. Neviem, či je to jeho pracovným prostredím, ale je to z jeho strany obrovský skrat,“ vyhlásil Pčolinský dnes pre agentúru SITA. Ficovi zároveň pripomenul jeho slová, ktoré on zvykne adresovať opozícii. „Dnes šíril zlo a nenávisť,“ dodal Pčolinský.

Predseda poslaneckého klubu Most-Híd Gábor Gál nechcel premiérove slová komentovať. „Ja používam iné výrazy, aj keď som nahnevaný,“ povedal pre agentúru SITA.

Nadávať novinárom a novinárkam a urážať ich nie je dôstojné predsedu vlády v žiadnej slušnej krajine. Na svojom facebookovom profile to uviedla spoluzakladateľka strany Smer-SD a europoslankyňa Monika Flašíková Beňová. „Tiež ich všetkých vždy nemusím, ale zas nadávať im považujem za niečo, čo je predsa len pod úroveň slušného človeka, a politika zvlášť. Podozrenia vyslovené bývalými zamestnancami rezortu zahraničia treba, ak je to možné, normálne vysvetliť a vyvrátiť. Novinári a novinárky celkom určite nemajú záujem zvrátiť výsledok nášho predsedníctva v Rade EÚ,“ napísala Flašíková Beňová.

Z verejného diskurzu neseriózna diskusia

Ak premiér krajiny nazýva novinárov „špinavými protislovenskými prostitútkami“, tak posúva verejný diskurz do priestoru, kde už neexistuje seriózna diskusia prinášajúca osoh verejnosti, tvrdí šéfredaktorka denníka SME a členka výkonného výboru International Press Institute (Medzinárodný tlačový inštitút, IPI) Beata Balogová.

„Spochybňovanie dôveryhodnosti médií je obľúbenou taktikou politikov, najmä populistov v rôznych krajinách, keďže práve novinári poukazujú na zlyhania, zneužívanie verejných zdrojov a nereálnosť ich sľubov verejnosti,“ konštatovala ďalej pre agentúru SITA Balogová v reakcii na stredajšie vyjadrenia premiéra Roberta Fica na tlačovej besede po rokovaní kabinetu.

Balogová ako členka výkonného výboru IPI, asociácie združujúcej profesionálov z mienkotvorných médií z vyše 120 krajín sveta, zdieľajúcich princípy kvalitnej a nezávislej žurnalistiky, upozorňuje, že novinári si robia svoju prácu, keď kontrolujú verejných činiteľov a ľudí blízko moci.

„Ak by médiá nevykonávali tento druh kontroly, tak v mnohých prípadoch by sa verejnosť vôbec nedozvedela o podozreniach z korupčného správania mocných. Je to služba verejnosti, v ktorej nikto iný dôveryhodné médiá nenahradí. Aj v prípade kauzy použitia verejných zdrojov počas slovenského predsedníctva si novinári robili a robia svoju prácu,“ dodala pre SITA Balogová.

Mal by minister M. Lajčák odstúpiť pre obvinenia, že kultúrne podujatia spojené s predsedníctvom Slovenska v Rade EÚ boli predražené?

Fico sa zastal Lajčáka

Premiér Robert Fico sa v stredu zastal ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka. Jeho rezort čelí kritike po zverejnení informácií bývalej zamestnankyne rezortu Zuzany Hlávkovej o príprave niektorých podujatí slovenského predsedníctva. Hlávková upozornila na niektoré veci, ktoré pokladá za netransparentné a podozrivé.

Fico vyhlásil, že médiá na dennej báze klamú a poškodzujú slovenské predsedníctvo, ale on bude chrániť dobrú povesť nášho predsedníctva, ktoré je podľa neho hodnotené pozitívne. Premiér v tejto súvislosti kritizoval médiá, že neinformujú, ale bojujú s vládou. Niektorí z vás sú špinavé protislovenské prostitútky, vyhlásil ďalej v tejto súvislosti Fico na adresu novinárov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Gábor GálMiroslav LajčákMonika BeňováPeter PčolinskýRobert FicoZuzana Hlávková
Firmy a inštitúcie MZVEZ Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR