Pozor na nebezpečné zásielky, jedna prišla na ministerstvo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ministerstvo spravodlivosti
Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 24. novembra (WebNoviny.sk) – V súvislosti s podozrivou listovou zásielkou, ktorú doručili 22. novembra na ministerstvo spravodlivosti, polícia eviduje zaslanie podobných zásielok na Okresný súd v Považskej Bystrici a Okresný súd v Poprade.

Vo štvrtok doručili ďalšie podozrivé listové zásielky na Okresný súd v Kežmarku a Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove. „Preto polícia opätovne upozorňuje občanov, štátne inštitúcie a organizácie na zvýšenú opatrnosť pri manipulácii s doručenými listovými zásielkami, ktoré sa javia adresátom nezvyčajné, neštandardné alebo podozrivé,“ informoval agentúru SITA hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. V prípade doručenia podozrivej zásielky polícia žiada verejnosť, aby s ňou ďalej nemanipulovala a okamžite kontaktovala políciu na čísle 158.

Uvedené prípady vyšetrujú policajti Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru. Vzhľadom na súčasný stav vyšetrovania nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Ako Slivka v stredu informoval, podľa predbežných zistení zásielka doručená na rezort justície obsahovala potenciálne nebezpečný materiál. Ten môže pri vdýchnutí alebo požití vyvolať ohrozenie alebo poškodenie zdravia. Zásielka obsahovala anonymný list adresovaný zamestnancom v oblasti justície, prokuratúry a polície.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať