Na severe Slovenska bude silne snežiť aj fúkať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Thinkstock

BRATISLAVA 29. novembra (WebNoviny.sk) – Na severe Slovenska začne v stredu husto snežiť. V okresoch Žilina, Bytča, Kysucké Nové Mesto, Čadca, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín a Liptovský Mikuláš by malo napadnúť 40 až 50 centimetrov snehu.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal pre tieto okresy na stredu výstrahu 2. stupňa pred snežením, ktoré potrvá až do piatku. „Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu a pohyb osôb,“ varuje SHMÚ. Výstrahu 1. stupňa pred snežením vydali meteorológovia pre okresy Púchov, Považská Bystrica, Turčianske Teplice, Martin, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno a Poprad.

K sneženiu sa vo štvrtok pridá aj silný vietor, ktorý na hrebeňoch hôr môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 32 až 39 m/s (115 až 140 km/h). SHMÚ vydal výstrahu 2. stupňa pred vetrom pre okresy Žilina, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Turčianske Teplice, Martin, Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Liptovský Mikuláš a Poprad. Výstraha 1. stupňa pred vetrom platí aj v okresoch južného a juhozápadného Slovenska, kde jeho rýchlosť dosiahne v nárazoch 18 – 23 m/s (60 – 85 km/h).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav