Excelentný Korytár dopomohol UMB tímu k ďalšiemu víťazstvu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
UMB tím na domácom ľade znova víťazne Foto: Čalfa z No_a_čO

UMB Banská Bystrica – Paneuropa Kings 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)

Góly a asistencie: 7. Mendel (Kasanický), 12. Janák (Tenkel), 20. Drmaj (Koch), 23. Mendel (Šeliga), 49. Mendel (Studený) – 28. Tarabík (Hubek), 32. Barták (Szabó, Pribula)

Vylúčení: 6:7 na dve minúty, z čoho Barták R. (PAN) 10 minút za nešportové správanie

Rozhodovali: Jakubec Ľ. , Jakubec A. – Kováčik M.

UMB Banská Bystrica: Korytár, Malatinec – Ferletjak, Žáčik, Indrych, Michalčík, Kandra, Malus, Drmaj, Kamzík, Nociar, Koch, Janák, Mendel, Brňal, Kasanický, Studený, Tenkel, Akantis, Šeliga, Janečko, Bednarčík,

Paneuropa Kings: Orlík, Bohuš – Kopecký, Mlynčár, Čechovič, Tarabík, Švec, Mašlanka, Hubek, Guryča, Divinec, Rutkovský, Barták, Szabó, Pribula, Šotek, Takáč, Jonášek, Jurjak, Ketner

Začiatok prvej tretiny sa odohrával v znamení domáceho tímu UMB. Hra sa zvyčajne odohrávala pred hosťujúcim brankárom. Tlak domácich sa postupne stupňoval.  V 6. minúte využili hráči UMB tímu presilovku 5 na 4. Mendel sa presadil dorážkou po strele Kasanického. UMB tím viedol 1:0. V 10. minúte  sa po dvoch vylúčeniach zo strany UMB tímu dostala Paneurópa do presilovky 5 na 3, ktorú ale nevyužila. Práve naopak, po chybe v strednom pásme sa dvojica Tenkel a Janák dostala do útočného pásma a priamou strelou zvýšili skóre svojho tímu na 2:0. Minútu do konca tretiny sa o trojgólový náskok zaslúžil Drmaj strelou od modrej.

V úvode druhej tretiny sa domácim podarilo opäť zvýšiť svoj náskok na 4:0. Svoju šancu využil hráč Mendel. V 28. minúte svoju zvýšenú aktivitu zúročili hostia, po diskutabilnej situácii sa spomedzi kruhov presadil Tarabik. O štyri minúty na to zápas ešte viac zdramatizoval  po samostatnej akcii hosťujúci hráč Barták. Stav stretnutia bol 4:2.

Tretia tretina pokračovala bojovnou hrou na oboch stranách. V 46. minúte sa UMB tím dostal do presilovej hry, v ktorej sa Bystričanom nepodarilo skórovať. Následne však Mendel využil nepriehľadnú situáciu a pretlačil puk za chrbát hosťujúceho goalmana. Tento gól bol pre neho tretím v zápase, čím zavŕšil hattrick. V 54. minúte zmarili rozhodcovia domácim gólovú radosť neuznaním gólu pre hru rukou. Domáci si vedenie udržali do konca zápasu aj napriek enormnej snahe súpera. Bystričania zvíťazili 5:2.

Juraj Sýkora (hlavný tréner Paneuopa Kings)

Myslím si že to bol veľmi dobrý zápas čo sa týka kvality univerzitnej ligy. Bohužiaľ s nešťastným koncom pre nás. Musím pochváliť obidve mužstvá. S UMB tímom, ako s tabuľkovým lídrom sme boli namotivovaní o niečo viac. Mali sme im čo vrátiť, kedže doma sme s nimi prehrali 8:3. Začali sme naozaj dobre, dostali sme zbytočné góly. Po prvej tretine už bolo 3:0 a  aj keď sme sa vrátili do zápasu, tretiu tretinu sme  už nezvládli. Bystrica určite vyhrala zaslúžene. Aj keď sa túto sezónu trocha trápime, nad zmenami v zostave veľmi neuvažujem. Myslím že máme kvalitu, ale stále je na čom pracovať. Verím že sa znova odrazíme a stúpneme hore. 

Lukáš Opáth (hlavný tréner UMB tím)

Vedeli sme, že začiatok zápasu bude ťažký, vzhľadom k tomu, že sme mali dva týždne pauzu od zápasov. Tak to aj bolo. Prvých dvadsať minút nebolo dobrých, aj keď sme vyhrali 3:0. Nehrali sme to , čo sme chceli. Vyšli nám gólové akcie, čo sme mali naozaj šťastie. Dnešný zápas bol skôr vydretý ak vyhratý z pohľadu našej hry. V druhej tretine som po vylúčeniach chcel zobrať time-out , ale potom sme dostali gól na 4:1. Tak som sa rozhodol, že to nechám tak, aby som chlapcov zbytočne nevystrašil, alebo neurobil ešte väčšiu nervozitu. Čo sa týka vylúčení, no je to hokej. Prišla nervozita zo strany súperov, my sme sa tiež nechali zviesť. Myslím, že tretia tretina bola úplne odlišná, čo je dobré pre nás. Dnešný zápas bol dôkazom, že tak ako sme ho vyhrali sme ho mohli aj prehrať. Vedeli sme, že je jedno s kým hráme, tie zápasy sú jednoducho vyrovnané. 

autor článku Barbora Plešavská

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia