Zadržali údajného zločineckého bossa Róberta Okoličányho

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kuklac
Foto: ilustračné, SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 1. decembra (WebNoviny.sk) – Údajný šéf východoslovenskej zločineckej skupiny Róbert O. a jeho komplic Jaroslav P., ktorých vo štvrtok v ranných hodinách zadržala polícia, čelia obvineniu z prípravy vraždy.

„Môžeme potvrdiť, že dnes v skorých ranných hodinách Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru v súčinnosti s Pohotovostným policajným útvarom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zadržala dve osoby. Osoby sú obvinené z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy formou spolupáchateľstva v štádiu prípravy,“ povedal pre agentúru SITA hovorca policajného prezídia Martin Wäldl. O zadržaní Róberta O. a Jaroslava P. ako prvý informoval portál televízie JOJ noviny.sk.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku uložil údajnému šéfovi zločineckej skupiny z východného Slovenska Róbertovi O., ako aj jeho komplicom Róbertovi N. a Jaroslavovi P. v auguste tohto roku doživotné tresty. Zvyšným 13-tim členom skupiny vymeral súd tresty v rozmedzí od 3,5 do 25 rokov.

Obžalovaných súd uznal za vinných z viacerých skutkov vrátane zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, niekoľkých vrážd, násilných útokov, vydierania alebo krádeží áut. Obžalovaní sa proti rozsudku odvolali, prípadom sa bude zaoberať Najvyšší súd SR. V priebehu procesu boli stíhaní na slobode.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Róbert O.Róbert Okoličány
Firmy a inštitúcie NAKA Národná kriminálna agentúra