Flašíková Beňová a Blaha reagujú na pokles preferencií Smeru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Monika Flašíková Beňová
Slovenská europoslankyňa Monika Flašíková Beňová označila za pozitívum isté zlepšenie komunikácie a spolupráce medzi Európskou komisiou a Európskym parlamentom. Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 1. decembra (WebNoviny.sk) – Na základe jedného prieskumu verejnej mienky netreba podľa poslanca NR SR za Smer-SD Ľuboša Blahu robiť vážnejšie závery. Ako povedal Blaha vo štvrtok pre agentúru SITA, Smer nikdy nekomentoval prieskumy.

„Nedávno mal Smer v prieskume 30 percent a teraz 23, aj keď sa nič medzitým neodohralo. Nemá zmysel to komentovať, keď vieme o nadštandardných vzťahoch niektorých politických strán s agentúrami. Je to z môjho pohľadu nedôveryhodné,“ vyhlásil Blaha. Voliči Smeru chcú podľa neho to, aby Smer išiel čím viac doľava. „Ale nie je predpoklad, že títo voliči by prestali voliť Smer a začali voliť niečo iné. Pretože hlasy, ktoré stratil Smer, neprešli k žiadnej strane. Tento prieskum nedáva zmysel. Ľudia chcú viac ľavice, ale neznamená to, že prestávajú voliť Smer,“ dodal Blaha.

Iný názor zastáva europoslankyňa Monika Flašíková Beňová. „Ak sa potvrdí prepad preferencií z tohto prieskumu, je to len ďalší dôvod, aby sme sa konečne zamysleli nad výraznými personálnymi zmenami. Lebo program máme dobrý, len nám ho prestávajú veriť a prekrývajú ho kauzy, ktoré z nás robia v očiach ľudí skorumpovanú a nedôveryhodnú stranu,“ napísala na sociálnej sieti. Je to podľa nej nefér aj voči radovým členom Smeru, ktorí sa snažia pre stranu v mestách a obciach robiť všetko a ich úsilie naráža na to, že musia vysvetľovať medializované prešľapy.

Súčasná vládna koalícia by podľa prieskumu nezískala väčšinu v parlamente. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý od 23. do 29. novembra uskutočnila spoločnosť FOCUS na vzorke 1008 respondentov vo veku nad 18 rokov. Ak by sa voľby konali koncom novembra, vyhrala by ich vládna strana Smer-SD so ziskom 23,3 percenta hlasov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ľuboš BlahaMonika Beňová
Firmy a inštitúcie SMER-SD