Muža privalilo drevo, zraneniam na mieste podľahol

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Drevo, stromy
Foto: Ilustračné, www.istockphoto.com

KOŠICE 1. decembra (WebNoviny.sk) – Pri práci v lese vo štvrtok zahynul 55-ročný Košičan. Tragická udalosť sa stala na území Mestských lesov Košice, v ťažko prístupnom teréne v lokalite Ružinok pri Malej Lodine, okres Košice okolie. Pre agentúru SITA to dnes potvrdila hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová aj vedúci komunikačného oddelenia košického magistrátu Jozef Marko.

Ako uviedol Marko, muž nebol zamestnancom mestských lesov a nebol ani zamestnancom dodávateľskej firmy zabezpečujúcej ťažbu dreva. Bol však poučený o pravidlách bezpečnosti a ochrany zdravia a mal aj pilčícke oprávnenie. Pri chystaní palivového dreva v samovýrobe pre vlastnú potrebu ho privalilo drevo. Zraneniam na mieste podľahol.

Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca košických krajských hasičov Tomáš Berzetei, muž sa nachádzal v mimoriadne ťažko prístupnom teréne asi päť kilometrov od obce. Keď hasiči prišli na miesto nešťastia, muž už nežil. Telo nebohého hasiči transportovali za pomoci lezeckej techniky na prístupnejšie miesto, odkiaľ ho terénnym autom odviezli k ceste, aby telo mohla prevziať pohrebná služba.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef Marko