Krajiny V4 majú identické problémy, vyhlásil Danko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Danko
Predseda parlamentu Andrej Danko počas tlačovej besedy na ktorej oznámil disciplinárne stíhanie poslanca za stranu OĽaNO - NOVA I. Matoviča, za hanobenie národa. Bratislava, 28. október 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 4. decembra (WebNoviny.sk) – Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko sa v nedeľu stretol s predstaviteľmi parlamentov Vyšehradskej skupiny V4 v poľskom meste Przemyśl. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa predsedu NR SR Eva Kliská.

Diskusia o budúcnosti Európskej únie

Predstavitelia parlamentov diskutovali o budúcnosti Európskej únie, o potrebe posilnenia úloh národných parlamentov a ich vzťahov s Európskym parlamentom. „Všetci sa zhodli, že základom akéhokoľvek napredovania EÚ je jednota členských štátov založená na vzájomnom rešpekte a potrebe vyhnúť sa deleniu členských krajín,“ uviedla Kliská.

„Najdôležitejší sú občania, a preto musíme vynaložiť viac snahy, aby sme pozitíva európskeho projektu komunikovali našim občanom lepšie a viditeľnejšie. Naši občania musia mať pocit, že ich názory a obavy na európskej úrovni vnímame,“ povedal Danko.

Krajiny V4 majú identické problémy

Spolu s predsedom Sejmu Poľska, Marekom Kuchcińským a predsedom Senátu Poľska, Stanisłavom Karczewskim hovorili aj o dosiahnutej vysokej úrovni bilaterálnych vzťahov medzi Poľskom a Slovenskom.

„Pre zlepšenie obchodno-ekonomických vzťahov je však veľmi dôležité dobudovanie energetickej a cezhraničnej dopravnej infraštruktúry, ktoré vnímam ako strategické pre ďalší rozvoj našich vzťahov,“ dodal Danko s tým, že EÚ je globálnou inštitúciou, ktorá by nás mala prezentovať pred celým svetom. Krajiny V4 majú identické problémy v hospodárskej, sociálnej alebo ekonomickej oblasti. „Preto si myslím, že by sme si mali v rámci našich krajín viac vymieňať informácie o tom, aké úspechy dosahujeme pri ochrane našich trhov,“ uzavrel.

Ako informovala Kliská, v závere stretnutia sa predstavitelia parlamentov V4 zúčastnili slávnostnej ceremónie pomenovania Námestia Vyšehradskej skupiny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Danko
Firmy a inštitúcie V4 Vyšehradská štvorka