Sulíkovci namiesto predčasných volieb chcú vládu bez Smeru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Fico
Viac ako tretina Slovákov si myslí, že ani jeden slovenský politik nemá šancu nahradiť Roberta Fica v kresle premiéra. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 8. decembra (WebNoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita považuje predčasné voľby za absolútne krajnú možnosť vyústenia vnútropolitických konfliktov v štáte. Medializované informácie, že Smer-SD považuje predčasné voľby v roku 2017 za jedno z reálnych riešení výrazného prepadu svojich voličských preferencií, však liberálov neprekvapujú. Uvádza sa to v stanovisku strany, ktoré agentúre SITA poskytla hovorkyňa strany Katarína Svrčeková.

„Udržovanie strany Smer-SD pri živote je to posledné, čo Slovensko potrebuje pri podpore ekonomiky i demokracie. Preto v prípade rozpadu dnešnej vládnej koalície sa budeme do poslednej chvíle snažiť vytvoriť vládu bez Smeru-SD a zabezpečiť politickú stabilitu do riadneho termínu parlamentných volieb,“ uviedol podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Poslanec je presvedčený, že za ten čas sa dá urobiť výrazný pokrok v očiste verejného života. „Od korupcie a arogancie mocných, vo zvýšení bezpečnosti a právnych istôt občanov, ako aj potrebné zmeny v školstve a zdravotníctve, ktoré dnes pre tradičnú neschopnosť Smeru konať vo verejnom záujme, ale v záujme svojich klientov, majú malú šancu na úspech,“ dodal Galko s tým, že zároveň dúfa, že obdobný pohľad na vládnu krízu majú aj zvyšné koaličné strany.

„Verím, že rovnako, ako my, ani oni nemajú žiadny záujem napomáhať strane Smer v úniku z vládnej zodpovednosti a jeho snahe zachrániť sa cez predčasné voľby,“ uzavrel Galko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Katarína SvrčekováĽubomír Galko
Firmy a inštitúcie SaS Sloboda a SolidaritaSMER-SD