Pošta odmietla distribuovať noviny ŠAŠOšpeciál o Matovičovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Igor Matovič
Predseda strany OĽaNO Igor Matovič. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 8. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenská pošta podľa aktivistov Petra Weisenbachera a Aleny Krempaskej odmietla distribúciu novín o poslancovi Igorovi Matovičovi ŠAŠOšpeciál. Ako Weisenbacher informoval agentúru SITA, takýto postup považujú zo strany akciovej spoločnosti ovládanej štátom za priamy zásah do slobody slova.

„Vďaka viacerým darcom sa nám podarilo zabezpečiť dostatočné finančné prostriedky na tlač a distribúciu novín ŠAŠOšpeciál o poslancovi Igorovi Matovičovi zatiaľ pre obyvateľov mesta Trnava, z ktorého pochádza. Ide o 27-tisíc výtlačkov. Už budúci týždeň sme plánovali tieto noviny distribuovať do domácností. Slovenská pošta nám však dnes telefonicky oznámila, že sa rozhodla odmietnuť distribúciu ŠAŠOšpeciálu,“ uvádza sa v stanovisku aktivistov.

ŠAŠOšpeciál mal podľa nich vysporiadané autorské práva a použité fotografie boli riadne odkúpené od tlačovej agentúry. „Chceme ubezpečiť všetkých Trnavčanov, že spravíme všetko preto, aby sme ŠAŠOšpeciál budúci týždeň rozdistribuovali náhradnou alternatívou do všetkých domácností v meste. Noví darcovia sa stále hlásia a tak pripravujeme tlač a distribúciu ŠAŠOšpeciálu aj pre ďalšie slovenské mestá,“ dodali aktivisti. Účelom distribúcie novín je podľa Weisenbachera poukázať na viaceré ekonomické kauzy Matoviča a jeho politického hnutia OĽaNO.

Spor Matoviča s aktivistami Petrom Weisenbacherom a Alenou Krempaskou sa začal v lete tohto roku po tom, ako aktivisti kritizovali, že protesty pred bratislavským obytným komplexom Bonaparte, ktoré sa týkajú kauzy Bašternák, sú organizované parlamentnou opozíciou a nie sú apolitické. Matovič kritiku odmietol s tým, že aktivisti boli v minulosti spojení s vládnou stranou Smer-SD. Aktivisti následne zverejnili, že Matovič si ako poslanec nepredĺžil pozastavenie živnosti, za čo mu hrozí strata mandátu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor MatovičPeter Weisenbacher