Smer vytvorí odborný tím, do popredia chce dať mladé tváre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Smer SD
Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 9. decembra (WebNoviny.sk) – Strana Smer-SD chce dať na sobotňajšom sneme, ktorý bude v Prešove, do popredia mladé tváre. Predsedníctvo vo štvrtok odobrilo a delegáti na sneme majú schváliť vytvorenie politického odborného tímu, ktorý bude pripravovať programové smerovanie strany.

Každý z jeho členov dostane do portfólia konkrétne oblasti. Tím povedie podpredseda Smeru-SD Marek Maďarič. Budú v ňom aj ďalší doterajší podpredsedovia Peter Kažimír a Peter Pellegrini. V tíme bude aj žilinský župan Juraj Blanár, predseda ústavnoprávneho výboru Robert Madej či poslanec NR SR Ján Podmanický.

K personálnym zmenám dôjde v sobotu aj vo vedení strany. Podpredsedu Dušana Čaploviča, ktorý listom predsedovi Smeru oznámil, že už nehodlá byť funkcionárom, nahradí žilinský župan Juraj Blanár. Ten doteraz v strane od jej vzniku zastával funkciu žilinského krajského predsedu. Vo funkcii skončí aj Pavol Paška a nahradí ho minister hospodárstva Peter Žiga, ktorý doteraz pôsobil ako stranícky šéf v Košickom kraji. Delegáti majú na sneme schváliť aj nové programové priority.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján PodmanickýJuraj BlanárMarek MaďaričPavol PaškaPeter KažimírPeter PellegriniPeter ŽigaRóbert Madej
Firmy a inštitúcie SMER-SD