Zmajkovičová očakáva, že mocenský boj v Smere nahradí súťaž

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico zmajkovicova
Líder strany Smer-SD Robert Fico s Renátou Zmajkovičovou vo volebnej centrále. (Archívne foto) Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 9. decembra (WebNoviny.sk) – Trnavská krajská predsedníčka Smeru-SD Renáta Zmajkovičová očakáva od sobotňajšieho snemu strany, že tí, ktorých vybrali, si sadnú na stoličky a pozíciu premenia na dôveru, ktorú dostanú. Ako povedala dnes pre agentúru SITA, očakáva, že mocenský boj nahradí súťaž o voliča.

Očakávam, že atmosféru kuloárnych informácií nahradíme atmosférou etickej a právnej rovnosti. Aby sme neboli frustrovaní, že vždy nesvieti slnko v tom politickom svete. Tak ako búrky sú potrebne vo svete fyzickom, tak sú potrebné aj v tom politickom,“ uviedla.

Podľa okresného predsedu strany v Čadci Jána Podmanického Smer je tretíkrát vládnou stranou a opäť vyhral parlamentné voľby, preto je celkom prirodzené, že sa potrebujú delegáti zastaviť a zamyslieť nad novými témami a výzvami do budúcnosti. „Veľkú časť nášho programu sa nám podarilo zrealizovať počas doterajších vlád, mnohé úlohy, ktoré sme si dali, zrealizujeme počas tohto vládneho obdobia. Je preto namieste, aby sme začali pripravovať nový volebný program, s ktorým pôjdeme do ďalších volieb. Snem by mal tento proces odštartovať,“ povedal pre agentúru SITA.

Na sneme v Prešove dôjde aj k personálnym zmenám. Podpredsedu Dušana Čaploviča, ktorý listom predsedovi Smeru oznámil, že už nehodlá byť funkcionárom, nahradí žilinský župan Juraj Blanár. Ten doteraz v strane od jej vzniku zastával funkciu žilinského krajského predsedu. Vo funkcii skončí aj Pavol Paška a nahradí ho minister hospodárstva Peter Žiga, ktorý doteraz pôsobil ako stranícky šéf v Košickom kraji. „V pravidelných periódach dochádza na snemoch Smeru aj k personálnej obmene, netreba za tým hľadať niečo výnimočné. Je to normálny život politickej strany. Ja predpokladám, že do vedenia strany budú zvolení aj noví ľudia, ktorí prinesú nové impulzy,“ uviedol Podmanický.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Juraj BlanárPavol PaškaPeter ŽigaRenáta Zmajkovičová
Firmy a inštitúcie SMER-SD