Auto sa zrazilo s kamiónom, záchranári leteli na pomoc

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Posledná rozlúčka so záchranármi, ktorí zahynuli v Slovenskom raji
Záchranársky vrtuľník počas poslednej rozlúčky so záchranármi, ktorá sa konala v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie. Štyria záchranári, 44- ročný pilot vrtuľníka Ľubomír Majerčák, 34-ročný letecký záchranár Martin Svitana, 45-ročný lekára Marek Rigda a 37-ročný náčelníka Horskej záchrannej služby v Slovenskom raji Dušan Leskovjanský, zahynuli v piatok 17. júla pri leteckej tragédii v Slovenskom raji. Poprad, 23. júl 2015. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA/ TRNAVA 10. decembra (WebNoviny.sk) – Leteckí záchranári z Bratislavy v sobotu dopoludnia pomáhali pri vážnej dopravnej nehode neďaleko kameňolomu pri obci Buková (okres Trnava).

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air – Transport Europe (ATE) Zuzana Hopjaková, pri zrážke osobného auta s kamiónom sa zranilo niekoľko osôb. Lekárka leteckých záchranárov na mieste nehody prevzala od posádky rýchlej lekárskej pomoci do svojej starostlivosti 10-ročné dievča so zranením hlavy a ruky.

Dievča v stabilizovanom stave vrtuľníkom dopravili do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. Ostatných zranených na mieste ošetrili pozemní záchranári a previezli na vyšetrenie do najbližších nemocníc.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie AIR Transport Europe