Bude veterno a zima, v týchto okresoch má aj snežiť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: Thinkstock

BRATISLAVA 11. decembra (WebNoviny.sk) – Slovensko zasiahne od pondelka ďalšia vlna chladného a veterného počasia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred vetrom pre celé východné, sever stredného ako aj juhozápadné Slovensko.

V južných okresoch očakávajú meteorológovia vietor, ktorý v nárazoch dosiahne 18 až 22 m/s, čo je 60 až 80 km/h. Sever a východ budú ešte veternejšie. Vietor tu najmä v polohách vyšších než 1500 metrov dosiahne rýchlosť 25 až 32 m/s, teda 90 až 115 km/h. Výstraha platí do pondelka 20:00.

Pre okresy Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a Poprad vydal SHMÚ výstrahu prvého stupňa pred snežením. V pondelok do 17:00 by v týchto oblastiach malo napadnúť 15 až 20 centimetrov nového snehu. Na celom severe a severovýchode Slovenska hrozia v pondelok záveje a snehové jazyky na cestách, výstraha platí až do polnoci.

V utorok sa ochladí. Meteorológovia vydali výstrahu druhého stupňa pred nízkymi teplotami pre celý sever krajiny. V noci z utorka na stredu teploty môžu klesnúť na -15 až -18 stupňov Celzia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav