Bugár neverí Sulíkovi, o stretnutí predsedov SNS a SaS vedel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Béla Bugár
Predseda strany Most-Híd Béla Bugár počas TB po rokovaní Republikového predsedníctva strany Most-Híd. Bratislava, 16. august 2016. Foto: SITA/Monika Zaťková

BRATISLAVA 12. decembra (WebNoviny.sk) – Predseda strany Most-Híd Béla Bugár sa bude stretnutím Andreja Danka zaoberať, len keď sa to bude ďalej rozmazávať v médiách, predsedovi strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richardovi Sulíkovi však neverí.

Matovič nahráva, Sulík vykecáva

Bugár o stretnutí predsedov SNS a SaS vedel od Danka, ale mal o neho požiadať Sulík a nie Danko. „Nebol som na tom rokovaní. O tom, že Sulík požiadal predsedu parlamentu, o tom som vedel. Danko mi to povedal. O čom hovorili, neviem, neinformoval som sa na to. Veď každý z nás sa môže stretávať s kým chce, ale musí si uvedomiť, s kým sa stretáva,“ povedal v pondelok pre agentúru SITA Bugár.

Pripomenul, že Igor Matovič napríklad nahráva ľudí. „Sulík zasa žije z toho, že vykecáva, čo sa povie na osobnom rozhovore medzi štyrmi očami. Ak sa niekto má báť predčasných volieb a ak niekto sa má báť novej politickej strany, tak to je práve SaS na čele so Sulíkom,“ vyhlásil Bugár, pretože podľa neho najviac hlasov by stratili liberáli. „Ak bude taký projekt ako Progresívne Slovensko, má šancu zobrať voličov od Sulíka, ktorí ho podporovali, lebo nemali inú alternatívu,“ konštatoval Bugár.

Bugár si najprv vypočuje Danka

Bugár chce najprv počuť od Danka, či je to naozaj tak, ako tvrdí Sulík.

„Ja som mal so Sulíkom niekoľko stretnutí a po nich hovoril inak. Napríklad, keď sme boli u neho po parlamentných voľbách s Luciou Žitňanskou a on bol s Janou Kiššovou. Hovorili sme o tom, že naša predstava je, aby bol štátny rozpočet čo najskôr vyrovnaný. On bol proti tomu, lebo by nemal z čoho rozdávať. A teraz je najtvrdší kritik toho, že sme to nedosiahli. Takže, on má iný meter na seba a iný na druhého. Pokiaľ to budem teda počuť od Danka, budem sa tým zaoberať,“ zdôraznil Bugár s tým, že pokiaľ to bude hovoriť Sulík, ktorý povedal, že koalícii urobí zo života peklo, nemá ani malé nutkanie sa tým zaoberať.

„Pokiaľ on sám nebude cítiť potrebu sa tým zaoberať, budem sa tou otázkou zaoberať, len keď to bude chcieť niekto rozmazávať. Ak to teda bude v médiách, tak sa na to určite Danka spýtam,“ dodal Bugár.

Líder opozičnej strany SaS Richard Sulík sa nedávno stretol s predsedom parlamentu a koaličnej SNS Andrejom Dankom, aby hovorili o možnosti predčasných volieb, ako aj o možnosti vzniku nového politického subjektu pod vedením súčasného prezidenta Andreja Kisku. Podľa Sulíka o rokovanie požiadal Danko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoBéla BugárIgor MatovičRichard Sulík
Firmy a inštitúcie Most-HídSaS Sloboda a SolidaritaSNS Slovenská národná strana