Katrinec obvinil šéfa parlamentu Danka, že zbil priateľku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Danko, Ivan Katrinec
Zľava: Šéf parlamentu Andrej Danko a Ivan Katrinec. Foto: SITA - koláž WbN

BRATISLAVA 13. decembra (WebNoviny.sk) – Ivan Katrinec v utorok podal na generálnej prokuratúre podnet na predsedu NR SR Andreja Danka, ktorý sa mal dopustiť násilia na priateľke Alexandre Juhásovej. Ako povedal Katrinec v utorok na tlačovej besede, incident sa stal 8. mája 2015 na Hviezdoslavovom námestí.

Katrinca na prokuratúre vypočúval Kozolka

„Incident opísali viacerí svedkovia. Opitý Danko napadol priateľku za to, že objala bývalého priateľa a dala mu pusu. Pred Carltonom ju zbil ako koňa. Slečna plakala, ťahal ju do taxíka, ona nechcela ísť, žiaden taxík ich nechcel zobrať,“ popísal výpovede svedkov Katrinec.

Dnes je podľa neho Juhásová vedúca dvoch oddelení v Eximbanke. „Otázka je, či miesta dostala ako držhubné,“ povedal. Materiály z incidentu Katrinec odovzdal v utorok na prokuratúre. Vypočúval ho Jaroslav Kozolka. Výpoveď trvala 1,5 hodiny. Prokurátor má podľa neho dostatok informácií, aby si zabezpečil svedkov na výsluch.

Svedkovia incidentu majú byť podľa Katrinca štyria. Jeden z nich je cudzinec. Ten má byť jedným z kľúčových svedkov. Autorom videozáznamu má byť jeho priateľ. „Existuje záznam z telefónu,“ konštatoval. Katrinec odmietol poskytnúť médiám mená svedkov, pretože jeden z nich je cudzinec, ktorý žije dlhodobo na Slovensku a bojí sa, že môže mať problémy.

Na tlačovej besede rozdávali CD s fotkami z incidentu

Katrinec rozdával na tlačovej besede CD, na ktorom majú byť fotky z incidentu. Video však nezverejnil, povedal, že ho zatiaľ nemá. „Je tam ako Danko otĺka slečnu Alexandru. Je tam ešte jedna vec, že tam svedok mu jednu vzduchom chladenú pustil,“ vyhlásil Katrinec s tým, že video videl, ale ho nemá. Katrinec zdôraznil, že incident nenahrával on. Katrinec nevylúčil, že získa celé video z incidentu. Následne ho odovzdá prokuratúre.

Katrinec zhromažďuje tiež ďalšie materiály, ktoré majú svedčiť o tom, že Juhásová nebola jediná, ktorú Danko napadol a „od tohto pána dostala bitku“. Danko sa podľa neho prejavoval ako osoba so sklonmi k násiliu už v minulosti. „Mal napadnúť asistentku riaditeľa SBS Dynasty, keď odmietla jeho sexuálne návrhy,“ uviedol. Ďalšia mala byť podľa Katrinca priateľka Milana Mutu, ktorej sa vyhrážal v Revúcej. Katrinec tvrdí, že existuje aj ďalšia žena, ktorá sa však bojí vypovedať.

Pred tlačovou besedou došlo k incidentu, keď novinára Martina Daňa chcela vyviesť ochranka. Daňo spustil krik, či sú to Katrincovi ľudia a že zavolá políciu. Následne ho nechali tak.

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová potvrdila, že Ivan Katrinec podal na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie, ktoré bude vybavené zákonným spôsobom. Zároveň dodala, že prokuratúra neeviduje od žien na osobu Andreja Danka v súvislosti s medializovanými informáciami žiadnu trestnú vec.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej DankoIvan KatrinecJaroslav Kozolka