Voľby by vyhral Smer-SD, do parlamentu by sa dostalo aj KDH

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovensko parlament
Podľa prieskumu by sa na parlamentných voľbách určite zúčastnilo 31,5 percenta opýtaných a ďalších 21 percent by sa ich skôr zúčastnilo. Foto: ilustračné, SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 16. decembra (WebNoviny.sk) – Ak by sa parlamentné voľby konali v novembri, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 29,5 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry MEDIAN SK s.r.o., ktorý robila v dňoch 31. októbra až 27. novembra na vzorke 1 016 respondentov.

Respondenti boli starší ako 18 rokov a reprezentatívni z hľadiska veku, pohlavia, vzdelania, veľkosti miesta bydliska, kraja, národnosti a minulej volenej strany. Agentúra odpovede zbierala vo forme osobného rozhovoru (približne 80 % údajov) a webdotazníka (20 % údajov). Na druhom mieste by podľa prieskumu skončila strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorej by svoj hlas odovzdalo 15 percent respondentov.

Nasleduje Slovenská národná strana (SNS) s podporou 11 percent, Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (9,5 %), hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (7 %), strana Most-Híd (7%), Kresťanskodemokratické hnutie (6,5 %) a hnutie Sme rodina – Boris Kollár (5 %). Mimo parlamentu by podľa prieskumu ostala Strana maďarskej komunity (4 %) a #Sieť (2 %). Inú stranu by vo voľbách podľa prieskumu podporilo 3,5 percenta opýtaných.

Podľa prieskumu by sa na parlamentných voľbách určite zúčastnilo 31,5 percenta opýtaných a ďalších 21 percent by sa ich skôr zúčastnilo. Naopak, skôr by sa na voľbách nezúčastnilo 5,5 percenta respondentov a určite by sa nezúčastnilo 41 percent. Jedno percento opýtaných nebolo rozhodnutých, či by išli voliť. Agentúra predpokladaný zisk strán zaokrúhlila na pol percenta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Boris Kollár