Arktííída

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
knižka Arktííída

Na 116 stranách prináša prvý príbeh zo 6-dielnej série „Deti a ich udatné zvieratká“ o detských i zvieracích hrdinoch všetkých kontinentov našej zemegule. Jej autor Milan Brčák, bývalý stredoškolský pedagóg, rozprávkové príbehy pôvodne vymýšľal pre svoje tri deti, neskôr sa rozhodol doplniť ich ilustráciami a dať im knižnú podobu. „Príbeh O Eskimke a jej statočnom kamarátovi mrožkovi Zlomený zúbok“ ilustrovala Dana Krsková Dolníková, kedysi študentka na Lekárskej fakulte, dnes primár na Neonatologickej klinike intenzívnej medicíny. Jej kresby ako i samotný text knihy odkazujú na klasický typ príbehov detskej literatúry, ktoré malých čitateľov motivujú budovať si pozitívne emócie a rozvíjať svoju fantáziu.

Veselá detská kniha Arktííída ponúka farebné arktické dobrodružstvá Eskimky Cencúlik a jej priateľov mroža, pižmoňa, soba, krivonosa a ďalších severských zvieratiek. Okrem toho, že nevšedný príbeh a úsmevné obrázky deti pobavia, približujú im aj kúsok najstudenšieho kontinentu našej zemegule a zoznamujú s obyvateľmi ľadovej krajiny i miestnym obyčajmi.

Kniha obsahuje farebné i čiernobiele obrázky a je koncipovaná tak, aby deti mohli do nej kresliť – ak budú mať chuť. A pokiaľ budú mať chuť rodičia, môžu deťom príbeh z Arktídy čítať a vtipné dialógy hrdinov dramatizovať rôznym modulovaním hlasu. V nasledujúcich mesiacoch vyjdú knihy Amééérika, Afrikááá, Austrááália, Áziááá, Euróóópa.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať