The Guardian odporúča návštevu zimného Popradu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vysoké Tatry
Denník Guardian poukazuje na polohu Popradu na úpätí nádherných a zasnežených hôr, rovnako aj na celoročne otvorené kúpele pod holým nebom, teda miestny akvapark. Foto: Thinkstock

POPRAD 18. decembra (WebNoviny.sk) – Mesto Poprad sa ocitlo na zozname 10 top európskych miest, ktoré sa podľa britského denníka The Guardian oplatí navštíviť počas zimy. Denník poukazuje na jeho polohu na úpätí nádherných a zasnežených hôr, rovnako aj na celoročne otvorené kúpele pod holým nebom, teda miestny akvapark.

Hoci jeho historické centrum Spišská Sobota nie je podľa denníka veľké, vyzdvihuje jeho barokovú architektúru, vďaka ktorej má na mape strednej Európy svoje miesto. Poukazuje tiež na kulinárske umenie niektorých z popradských podnikov.

Rovnako odporúča aj návštevu historického Podtatranského múzea, ktoré by však malo byť sprístupnené po rekonštrukcii až na budúci rok. Najlepšia zo všetkého je však podľa britského denníka rýchla a lacná verejná doprava do Vysokých Tatier, lanovkami sa možno podľa neho ďalej vyviesť za lyžovačkou či vychutnávaním si veľkolepých výhľadov. Denník rovnako odkazuje aj na pravidelné letecké spojenie Popradu s londýnskym Lutonom.

Odporúčanie potešilo aj Mestskú informačnú kanceláriu v Poprade

Odporúčanie britského denníka The Guardian na návštevu potešilo aj Mestskú informačnú kanceláriu (MIK) v Poprade.

„Veríme, že aj tento článok priláka do Popradu viac turistov z Veľkej Británie. Zo štatistických informácií, ktoré máme aktuálne k dispozícii, vieme, že počas roka 2015 využilo služby našej kancelárie na námestí 1123 hostí z Anglicka. Vyššiu návštevnosť turistov z tejto krajiny sme zaznamenali v letnom období, od mája do augusta, keď sme tu mali približne 900 klientov a potom počas lyžiarskej sezóny v mesiacoch február a marec, keď ich bolo 150,“ uviedla pre agentúru SITA Lucia Pitoňáková, riaditeľka MIK Poprad.

S článkom, v ktorom sa spomína atraktivita Popradu v zime, súhlasí. „Výsadou Popradu je jeho poloha pod nádhernými zasneženými Tatrami, výhodou je priaznivá cena hromadnej dopravy a výnimočnosť naše mesto získalo aj vďaka jeho skvostu, ktorým je historické centrum Spišskej Soboty. Priamo v Poprade sa tiež nachádza akvapark, kde ľudia nájdu oddych a zábavu po celý rok,“ zhodla sa na opise mesta Pitoňáková.

Čarovný výzdoba v Poprade

MIK návštevníkov nielen zo zahraničia upozorňuje aj na návštevu Tatranskej galérie či prehliadku starobylého Kostola sv. Egídia na námestí spolu so sprievodcom. „Rozhodne nám chýba zmienka o čarovnej vianočnej výzdobe v Poprade, ktorá je v rámci Slovenska určite jedna z najkrajších, ak nie najkrajšia,“ podotkla Pitoňáková.

Poprad v zime je podľa riaditeľky informačnej kancelárie skvelým miestom pre pobyt. „Nielenže majú návštevníci na dosah mnohé väčšie, ale i menšie lyžiarske strediská, ale majú možnosť zažiť na viacerých zaujímavých podujatiach tradičnú atmosféru slovenských Vianoc a fašiangov, navštíviť kultúrne inštitúcie, či historické pamiatky, relaxovať v termálnych bazénoch, nakupovať v moderných centrách, vychutnať si kvalitnú gastronómiu, a to všetko s nádherným výhľadom na majestátne Vysoké Tatry. Bonusom je možnosť objavovať krásy zľadovatených tiesňav Slovenského raja, ktorý je od Popradu, takpovediac, iba na skok,“ dodala Pitoňáková.

Poprad sa ocitol v rebríčku medzi takými mestami, ako je nemecké kúpeľné mestečko Baden-Baden, jedno z najstarších poľských miest Poznaň, bosnianske Sarajevo, chorvátsky Záhreb, nórske Tromso, ale aj slovinská Ľubľana, nemecký Memmingen, rumunské Sibiu a švédsky Are-Östersund.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia