OĽaNO chcú presvedčit SaS, aby zobrali do koalície KDH

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Richard Sulík, Igor Matovič
Zľava: Predseda SaS Richard Sulík a líder OĽaNO Igor Matovič. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 22. decembra (WebNoviny.sk) – Strana SaS a hnutie OĽaNO, ktoré vytvorili koalíciu do volieb do orgánov VÚC na jeseň 2017 vo všetkých ôsmich samosprávnych krajoch, pravdepodobne priberú do koalície aj neparlamentné Kresťanskodemokratické hnutie.

Hnutie OĽANO bude preto na spoločných rokovaniach s SaS, s ktorou sa už na spoločnom postupe dohodlo, presadzovať pripojenie aj tretieho partnera KDH,“ povedal predseda OĽaNO Igor Matovič pre agentúru SITA.

SaS širokú koalíciu do volieb vidí ako správnu cestu. „Rokovania o postupe vo voľbách do VÚC stále prebiehajú, širokú koalíciu však už teraz vidíme ako správnu cestu. O záveroch rokovaní budeme informovať začiatkom budúceho roka,“ povedala dnes pre agentúru SITA hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková. Liberáli a OĽaNO budú ostatné strany prizývať po vzájomnej dohode.

Strana Sloboda a Solidarita uvažuje o podpore kandidatúry bývalého riaditeľa Divadla Andreja Bagara v Nitre Ján Grešša na predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja v budúcoročných voľbách do orgánov VÚC. Poslankyňa Renáta Kaščáková bude kandidovať v Trenčianskom samosprávnom kraji a poslanec NR SR Martin Klus bude kandidátom v Banskobystrickom kraji. Poslanec Juraj Droba, ktorý je kandidátom do Bratislavského samosprávneho kraja, plánuje vytvoriť širokú koalíciu podporovateľov.

Liberáli sú zároveň pripravení v Trnavskom kraji na post predsedu podporiť kandidáta OĽaNO Jozefa Viskupiča. Za klub OĽaNO svoju kandidatúru na predsedu Košického samosprávneho kraja zvažuje aj poslanec Oto Žarnay. Koalícia SaS a OĽaNO bude v každom kraji spoločne vyberať kandidátov tak na predsedov kraja, ako aj na poslancov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Igor MatovičJuraj DrobaKatarína SvrčekováMartin KlusOto ŽarnayRenáta Kaščáková
Firmy a inštitúcie OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnostiSaS Sloboda a Solidarita