V detskom domove pri Leviciach vyšetrujú zneužívanie detí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Týranie detí
Foto: ilustračné, Thinkstock

NITRA 23. decembra (WebNoviny.sk) – Údajné zneužívanie detí v súkromnom detskom domove vo Veľkých Kozmálovciach v okrese Levice vyšetruje polícia. Prijala tri trestné oznámenia a začala stíhanie vo veci sexuálneho zneužívania.

„Polícia od prijatia oznámenia vykonáva všetky potrebné úkony potrebné na dôsledné zdokumentovanie prípadu. K jeho okolnostiam sa s ohľadom sa jeho citlivosť a vykonávané procesné úkony nebudeme vyjadrovať,“ informovala agentúru SITA nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová. O prípade informovala ako prvá Televízia Markíza.

Detský domov Združenia Rodiny pre Detský úsmev, n.o. vo Veľkých Kozmálovciach už rieši aj ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny. Ako uviedla pre agentúru SITA Barbora Petrová z tlačového odboru ministerstva, Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny informovalo 12. decembra rezort o podnete na začatie trestného stíhania zo dňa 9. decembra, ktorý podal úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

„Ministerstvo operatívne zabezpečilo prizvanie zodpovednej osoby akreditovaného subjektu na zasadnutie Akreditačnej komisie, ktoré sa uskutočnilo 14. decembra,“ pokračovala Petrová. Rezort na základe odporúčania Akreditačnej komisie začal správne konanie o zrušení akreditácie.

Podľa Televízie Markíza prišiel na podozrenia pracovník sociálnej kurately pri poskytovaní pomoci rodine, ktorej deti boli dočasne umiestnené v domove. Ešte v ten istý deň úrady preverili aj ostatné deti, objavili vraj ďalšie podozrivé prípady. D

Deti ihneď presunuli zo zariadenia do bezpečného prostredia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MPSVR Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR