Pozor! Zlodeji majú nový trik, ako okradnúť starších ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dôchodca
Starší musia robiť čoraz dlhšie. Ekonomika má totiž istý počet pracovných miest a ak mladých pracovných síl bude menej, musia na trhu práce ostať aj starší ľudia. Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 24. decembra (WebNoviny.sk) – Košická polícia zaznamenala ďalšiu legendu, pod ktorou sa môžu zlodeji ľahko dostať do obydlia najmä starších osôb. Súvisí s prichádzajúcou zmenou ukončenia terestriálneho vysielania jednej z komerčných televíznych staníc na Slovensku. Agentúru SITA o tom informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó s tým, že sa o tom presvedčila aj 84-ročná dôchodkyňa z Košíc.

Doposiaľ neznámy páchateľ jej zaklopal na dvere bytu a predstieral, že priniesol z mestského úradu preplatok za káblovú televíziu v súvislosti s ukončením terestriálneho vysielania televíznej stanice. Dôverčivá dôchodkyňa ho vpustila do bytu.

Páchateľ jej ponúkol, že skontroluje naladenie televíznych staníc a zároveň jej dával 20 eurovú bankovku s tým, aby mu vydala tri eurá. Porozhliadol sa po byte a po vytypovaní miest, kde by si mohla dôchodkyňa schovávať peniaze, ju poprosil o pohár vody. Následne využil jej neprítomnosť a z knihovne v spálni jej ukradol približne 2000 eur a z bytu nepozorovane odišiel. Policajti po páchateľovi pátrajú.

Muž mal približne 30 až 36 rokov, vysoký bol asi 180 centimetrov, strednej postavy, oblečenú mal modrú bundu s bielymi pásikmi a modrú čiapku. Páchateľ vystupoval veľmi kultivovane. Polícia v tejto súvislosti už začala trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody a krádeže. Páchateľovi tohto skutku hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať