Foto: Fico a Kaliňák na Štedrý deň navštívili hasičov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Fico, Robert Kaliňák
Premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák počas návštevy piešťanskych hasičov na Štedrý deň. Piešťany, 24. december 2016. Foto: SITA/Pavol Machovič

PIEŠŤANY 24. decembra (WebNoviny.sk) – Piešťanských hasičov v službe na Štedrý deň navštívili predseda vlády Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák. Hasiči, ktorí nastúpili do práce ráno, sa k svojim rodinám dostanú až po 24-hodinovej službe. Štedrú večeru tak budú mať v práci. Svojou kapustnicou však ponúkli aj vládnu návštevu.

„Prostredníctvom tohto stretnutia chceme vyjadriť úctu a rešpekt ku každému povolaniu a každému človeku, ktorý 24. decembra musí byť v práci. Či už ide o hasičov, lekárov, policajtov alebo ľudí z rôznych nepretržitých prevádzok,“ povedal premiér Fico.

Hasičský a záchranný zbor podľa neho prešiel v posledných rokoch obrovskými zmenami nielen pokiaľ ide o techniku a vybavenosť, ale aj v prípade profesionality, schopností a zručností hasičov. Minister Robert Kaliňák v tejto súvislosti dodal, že v najbližšom období bude vedenie rezortu vnútra venovať pozornosť výstroju hasičov, ich zabezpečeniu a motivácii. Prichádza podľa neho čas opäť obmieňať aj niekoľkoročnú techniku.

Hasičská stanica v Piešťanoch patrí k najmodernejším na Slovensku. Podľa Krajského riaditeľa HaZZ v Trnave Vojtecha Valkoviča obnovou už prešli prakticky všetky hasičské stanice v Trnavskom kraji, výnimkou je len krajské mesto Trnava.

Robert Fico, Robert Kaliňák
Foto: SITA/Pavol Machovič
Robert Fico, Robert Kaliňák
Foto: SITA/Pavol Machovič

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Robert FicoRobert Kaliňák