Hasiči nemali pokoj ani počas Štedrého dňa, pomáhali 71-krát

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V Strážskom boli hasiči na nohách, cvičili taktiku
V stredu sa uskutočnilo taktické požiarne cvičenie v areáli chemického závodu v Strážskom (okres Michalovce). Strážske, 22. október 2014. Foto: ilustračné, SITA/Energochemica

BRATISLAVA 25. decembra (WebNoviny.sk) – Počas Štedrého dňa privolali hasičov na Slovensku k 71 udalostiam, k 34 požiarom, 19 technických udalostiach a tiež k 18 dopravným nehodám.

Najviac požiarov – deväť bolo v sobotu 24. decembra v Košickom kraji a najvyšší počet – osem výjazdov k technickým udalostiam mali hasiči v Bratislavskom kraji. Pri dopravných nehodách najčastejšie zasahovali v Trenčianskom kraji, kde ich privolali k piatim haváriám, agentúru SITA o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Najčastejšie museli hasiči počas Štedrého dňa pomáhať v Bratislavskom kraji (15 výjazdov), v Trenčianskom a Košickom kraji mali spolu po 12 výjazdov a v Banskobystrickom kraji ich pomoc potrebovali 11 ráz. Počas prvého a druhého sviatku vianočného je v službe na Slovensku 730 profesionálnych hasičov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať