Slováci sa v prieskume vyjadrili k výroku Fica o Rómoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico
Premiér Robert Fico. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 27. decembra (WebNoviny.sk) – Výrok premiéra Roberta Fica, že v rómskych osadách vyrastá ďalšia generácia, ktorá nechce pracovať, nediskriminuje podľa prieskumu agentúry Polis Slovakia rómsku menšinu. Myslí si to 79,3 percenta respondentov. Agentúra prieskum robila v dňoch 11. až 20. decembra pre agentúru SITA na vzorke 1275 respondentov starších ako 18 rokov na území celej SR telefonickou formou.

Respondentov sa pýtala dve otázky. Na otázku: „Robert Fico na decembrovom sneme Smeru povedal, že v rómskych osadách ‚vyrastá ďalšia generácia, ktorá nechce pracovať‘. Súhlasíte s týmto jeho výrokom?“ odpovedalo kladne 82,4 percenta opýtaných.

S výrokom rozhodne súhlasí 41,7 percenta a skôr súhlasí ako nesúhlasí 40,7 percenta ľudí. S výrokom, naopak, nesúhlasí 12,4 % respondentov, pričom rozhodne s ním nesúhlasí 3,7 % a skôr nesúhlasí 8,7 %. Zvyšných 5,2 % opýtaných sa nevedelo vyjadriť.

Na otázku: „Myslíte si, že takýmto tvrdením Robert Fico diskriminuje rómsku menšinu?“ odpovedalo, že rozhodne nie 41,3 percenta respondentov a skôr nie ako áno 38 percenta. Výrok, naopak, Rómov diskriminuje podľa 12,3 percenta opýtaných pričom rozhodne je výrok diskriminujúci podľa 4 percentá ľudí a skôr áno ako nie odpovedalo 8,3 percenta respondentov. Na otázku nevedelo odpovedať 8,4 percenta účastníkov prieskumu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Fico