Mladík zaútočil na policajtov, hrozí mu až päť rokov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Barcelonskí squatteri zaútočili na policajtov
Mladý výtržník môže za svoj čin skončiť za mrežami. Foto: ilustračné, SITA/AP

MARTIN 30. decembra (WebNoviny.sk) – Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil 26-ročného Ľuboša (z okresu Bytča) z prečinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom výtržníctva. Ako agentúru SITA informoval informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, obvinený muž mal v pondelok 26. decembra vo večerných hodinách pred zimným štadiónom v Martine počas bezpečnostných opatrení súvisiacich s hokejovým zápasom hodiť do kordónu policajtov neznámy predmet po tom, čo sa snažil opakovane narážať a udierať do policajtov.

„Predmet zasiahol 27-ročného policajta, ktorý utrpel zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Po zadržaní sa podrobil dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom 0,62 mg/l (1,29 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ informoval Moravčík.

„Vyšetrovateľ Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedol s tým, že obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia