Novoročný ohňostroj v Trnave bolo viac počuť ako vidieť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ohňostroj
Foto: SITA/Jozef Jarošík

TRNAVA 1. januára (WebNoviny.sk) – Dva ohňostroje odpálili v centre Trnavy na prelome rokov. Prvý, určený predovšetkým pre rodiny s deťmi, zaplnil Trojičné námestie už večer o 17:30. Novoročný ohňostroj v prvých minútach nového roku už bolo pre silnú hmlu viac počuť ako vidieť.

Aj ľudí bolo na námestí o polnoci menej ako večer, čo zrejme spôsobil aj skromný predpolnočný program. V centre Trnavy boli o polnoci v pohotovosti hasiči, zdravotníci aj hliadky mestskej a štátnej polície, žiadne vážnejšie incidenty riešiť nemuseli.

V Skalici na západe Trnavského kraja z dôvodu silnej hmly ohlásený ohňostroj zrušili. Skaličania však o zážitok z neho neprídu, podľa vysvetlenia viceprimátora Petra Pagáča bude ohňostroj odpálený v náhradnom termíne.

V Trnave od auguste minulého roku platí nariadenie, ktoré obmedzilo používanie pyrotechniky len na dve hodiny na prelome rokov. Práve toto nariadenie spôsobilo nejasnosti okolo legálnosti večerného ohňostroja. Ten zabezpečovala na svoje náklady spoločnosť Mediaflash, novoročný ohňostroj už platila radnica.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať