Na košickej Hlavnej vítalo nový rok niekoľko tisíc ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ohňostroj
Vítanie nového roka v Košiciach vyvrcholilo približne päťminútovým ohňostrojom, ktorému potom vcelku úspešne konkurovali súkromné ohňostroje odpaľované na viacerých miestach košickej Hlavnej ulici. Foto: SITA/Ivan Fleischer

KOŠICE 1. januára (WebNoviny.sk) – Niekoľko tisíc ľudí sa zišlo na Košickej Hlavnej ulici, aby strávili spolu silvestrovský večer a privítali nový rok. Hodinu pred polnocou na Hlavnej ulici pri Immaculate ich bolo zo začiatku okolo tritisíc, no na odpočítavanie a ohňostroj ich podľa organizátorov prišlo približne päťtisíc.

Pred odpočítavaním sa Košičanom prihovoril Richard Raši, ktorý povedal, že rok 2016 bol ťažký, no napriek tomu ho hodnotí ako veľmi úspešný. Vyzdvihol, že Košice v roku 2016 získali titul Európske mesto športu a mesto tým položilo základy, aby sa športovanie v jeho najrôznejších podobách stalo súčasťou života väčšiny Košičanov.

„Začali sme náročnú investíciu – rekonštrukciu električkových tratí, ktorá bude dominovať medzi prioritami mesta aj v roku 2017. Verím, že rok 2017 bude pre Košičanov i pre mesto rokom splnených želaní,“ povedal Raši. Všetkým Košičanom želá hlavne zdravie, šťastie, aby ho každý prežil v rodinnej a pracovnej pohode.

Mesto pripravilo pre oslavujúcich kultúrny program, v ktorom vystúpili DJ Pepo, Cheerleaderky, Miro Žbirka Revival, Kmeťo Band, Šarišanci a vyvrcholil koncertom speváčky Nicole McCloud.

Po odpočítavaní vypukol všeobecný jasot, strieľalo šampanské, ľudia sa objímali a blahoželali navzájom všetko dobré. Vítanie nového roka vyvrcholilo približne päťminútovým ohňostrojom, ktorému potom vcelku úspešne konkurovali súkromné ohňostroje odpaľované na viacerých miestach košickej Hlavnej ulici.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miro ŽbirkaRichard Raši