Prvou Bratislavčankou je Martinka, prvou Košičankou Michaela

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prvé deti
Matka Martina Ničová s dcérou Martinkou počas fototermínu pre novinárov v bratislavskej Nemocnici svätého Cyrila a Metoda. Prvá tohtoročná Bratislavčanka sa narodila 7 minút po polnoci. Bratislava, 1. január 2017. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA/KOŠICE/PREŠOV 1. januára (WebNoviny.sk) – Prvé dieťatko v Bratislave sa narodilo v Univerzitnej nemocnici Bratislava na Kramároch sedem minút po polnoci, volá sa Martinka. Po narodení vážila 3 560 gramov a merala 57 centimetrov.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnici v Bratislave Zuzana Eliášová, v ružinovskej nemocnici sa prvé dieťatko v novom roku narodilo 52 minút po polnoci. Chlapček sa volá Oliver, meria 51 centimetrov a váži 3 650 gramov. V petržalskej nemocnici na Antolskej prišlo prvé bábätko na svet o 5:58. Malá Klárka meria 50 centimetrov a váži 3 670 gramov.

Michaela sa narodila dve minúty po polnoci

Prvým novoročným dieťaťom v Košiciach je dievčatko Michaela. Informoval o tom ráno námestník riaditeľa košickej univerzitnej nemocnice Ľuboslav Beňa. Uviedol, že dievčatko prišlo na svet 1. Januára dve minúty po polnoci. Mamička i dievčatko sú v poriadku. Prvá malá Košičanka Michaela váži 3 810 gramov a meria 50 centimetrov. Mamičkou je Zuzana M. z Košíc. Popoludní ju navštívil v pôrodnici Univerzitnej nemocnici L. Pasteura na Rastislavovej ulici košický primátor Richard Raši. Zablahoželal mamičke Zuzane a oteckovi Petrovi, ktorým odovzdal dar mesta tristo eur a malej Michaele daroval pekného plyšového medveďa.

Prvým novoročným dieťaťom narodeným vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline je Lilien. Narodila sa o 8:50, meria 49 centimetrov a váži 3 530 gramov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa fakultnej nemocnice v Žiline Viera Jurčiová, posledným minuloročným dieťaťom narodeným v tejto nemocnici je Richard z Jasenového. Narodil sa hodinu pred polnocou, vážil 3 440 gramov a meral 50 centimetrov.

Prvým dieťaťom roka je zrejme Eliška

Prvým dieťaťom narodeným v roku 2017 je pravdepodobne Prešovčanka Eliška, ktorá prišla na svet vo Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana len osem sekúnd po polnoci. O narodení Elišky, ktorá je prvorodenou dcérou lekárky z tejto nemocnice, informovala agentúru SITA hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková. Novorodeniatko váži 3 960 gramov a meria 51 centimetrov.

V Komárňanskej nemocnici sa prvé dieťa narodilo približne o 7:50, chlapček sa volá Braien. Podľa informácií tlačového oddelenia súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti AGEL Tomáša Želaska chlapček vážil po narodení necelé dva kilogramy a meral 41 centimetrov.

Na narodenie prvého Liptáka v tomto roku v nemocniciach v Ružomberku a v Liptovskom Mikuláši stále čakajú. „Prvý plánovaný pôrod máme 2. januára,“ potvrdila pre agentúru SITA hovorkyňa Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku Petra Dišková. Pôrod v najbližších hodinách neočakávajú ani v Liptovskej nemocnici s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu v Liptovskom Mikuláši.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Richard Raši