Ozbrojené sily privítali nový rok delostreleckými salvami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ozbrojené sily privítali nový rok delostreleckými salvami
Slávnostné salvy na počesť 24. výročia vzniku Slovenskej republiky vystrelili v Bratislave pri Inchebe príslušníci 2. palebnej batérie Samohybného delostreleckého oddielu z Michaloviec. Bratislava, 1. január 2017. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 1. januára (Webnoviny.sk) – Vojaci oslávili 24. výročie vzniku Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl (OS) vypálením 20 delostreleckých sálv z bratislavského Tyršovho nábrežia.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva obrany SR Danka Capáková, tradičné novoročné salvy vypálili profesionálni vojaci z Raketometného oddielu Rožňava za prítomnosti ministra obrany Petra Gajdoša a prvého zástupcu náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Pavla Macka.

Delostrelecké salvy zo šiestich 122 milimetrových húfnic HD – 30A vypálili na rozkaz prezidenta SR, ktorý je hlavným veliteľom Ozbrojených síl SR. Podujatie pre verejnosť zabezpečovalo približne 50 profesionálnych vojakov. Na zabezpečení priestoru sa podieľala aj Vojenská polícia.

Šéf rezortu obrany pri tejto príležitosti pripomenul, že tradícia novoročných sálv je prepojením histórie s novodobými dejinami našich ozbrojených síl. „Naši vojaci z Rožňavy splnili úlohu výborne. Samozrejme ma tiež teší, že na toto podujatie prišlo množstvo ľudí, ktorí týmto odštartovali nový rok s našimi ozbrojenými silami,“ povedal minister obrany.

Zároveň všetkým občanom Slovenskej republiky zaželal úspešný rok 2017, veľa zdravia, šťastia, pokoja a mieru. „Verím, že aj vďaka našim ozbrojeným silám budú mať po celý rok väčší pocit bezpečnosti, ktorá rozhodne nie je samozrejmosťou a ani zadarmo,“ zdôraznil.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Danka Capáková
Firmy a inštitúcie Ozbrojené sily Slovenskej republiky