Predražený galavečer je podľa Lajčáka hystericky nafúknutý

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Miroslav Lajčák
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák. Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 2. januára (WebNoviny.sk) – Ak sa ukáže pochybenie na strane ministerstva zahraničných vecí, tak vyvodia dôsledky. Ak sa pochybenie neukáže, potom sa bude pýtať rezort. Vyplýva to zo slov ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslava Lajčáka, ktorý tak na pondelňajšej tlačovej besede k zhodnoteniu slovenského predsedníctva v Rade EÚ reagoval na otázky súvisiace s pochybnosťami bývalej zamestnankyne rezortu Zuzany Hlávkovej.

Tá koncom novembra informovala verejnosť, že galavečer, na ktorom predstavili logo predsedníctva, bol podľa nej predražený. MZV Hlávkovej obvinenia odmieta, pre kauzu požiadalo Úrad pre verejné obstarávanie, Najvyšší kontrolný úrad aj Protimonopolný úrad o prešetrenie.

„Nepochopil som a dodnes nechápem, prečo z pochybností bývalej zamestnankyne týkajúcej sa jedného podujatia zo stoviek podujatí sa niekto rozhodol takýmto spôsobom to hystericky nafúknuť. Nech si tí ľudia, ktorí sú za tým, spytujú svedomie, pretože to, čo dosiahli, je, že stovkám ľudí, ktorí naozaj pracovali statočne a tvrdo na úspechu slovenského predsedníctva, zobrali pocit hrdosti,“ povedal Lajčák.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Miroslav Lajčák
Firmy a inštitúcie MZVEZ Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR