Danko: Most a Bugár získali pre Maďarov slušné pozície

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Danko bugar
Zľava: Predseda strany SNS Andrej Danko a predseda strany Most-Híd Béla Bugár počas TB po zasadnutí Koaličnej rady na Úrade vlády SR. Bratislava, 19. august 2016. Foto: SITA/Monika Zaťková

BRATISLAVA 6. januára (Webnoviny.sk) – Most-Híd a predseda strany Béla Bugár pre maďarskú menšinu v súčasnej vláde získal podľa predsedu SNS Andreja Danka slušné pozície.

Ako povedal Danko v rozhovore pre agentúru SITA, národniari vyšli v ústrety strane Most-Híd vo vyučovaní maďarského jazyka, oni im zas vyšli v ústrety pri vyučovaní slovenského jazyka. Upozornil tiež, že vznikol fond na podporu národnostných menšín, zachránili sa málotriedky.

„Maďarsko-slovenské vzťahy na Slovensku nie sú zlé. Nemôže však prísť k otváraniu otázok Trianonu, zmeny hraníc. Toto je náš štát a naše územie. Maďarskej menšine sa žije na Slovensku tak ako Slovákom,“ vyhlásil Danko. Aj vzťahy Slovenska a Maďarska sú podľa Danka slušné. „Vnímame, že zástupcovia Maďarska chodia na územie Slovenska na spoločenské podujatia. Rovnako aj my budeme navštevovať niektoré slovenské podujatia v Maďarsku,“ povedal.

Predseda maďarského parlamentu László Kövér označil v decembri politikov strany Most-Híd za „slovenských politikov, ktorí hovoria dobre po maďarsky“ a nazval ich „zradcami maďarského národa“. „Postoj FIDESZ k spolupráci so stranami na Slovensku môže byť rôzny. V politike treba vždy slová zvažovať,“ komentoval Danko vyjadrenie Kövéra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoBéla BugárLászló Kövér
Firmy a inštitúcie Most-HídSNS Slovenská národná stranaVláda SR