Hasiči zasahovali pri desiatkach požiarov, najmä na východe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Prvé deti
Foto: ilustračné, SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 6. januára (Webnoviny.sk) – Hasiči vo štvrtok zasahovali pri vysokom počte požiarov v rodinných domoch a bytovom hospodárstve. Od 7:00 do 21:30 hasičov vyslali k 20 požiarom, ktoré vznikli v rodinných domoch, a k siedmim požiarom v bytovom hospodárstve.

Pri najvyššom počte takýchto udalostí zasahovali hasiči v Košickom kraji, kde vzniklo deväť požiarov, v Prešovskom kraji vzniklo šesť požiarov, v Banskobystrickom päť, v Bratislavskom štyri, v Trenčianskom, Trnavskom a Žilinskom kraji po jednom požiari. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Najčastejšou príčinou vzniku požiaru v rodinných domoch bolo vyhorenie sadzí v komíne, v bytovom hospodárstve zasahovali hasiči pri požiari v spoločných priestoroch, pri požiari pivnice a v niekoľkých prípadoch bola príčinou prihorená strava na sporáku. Hasiči zasahovali aj pri požiari bytu, ktorý vypukol o 20:30 v Liptovskom Mikuláši. Pri udalosti sa zranila jedna osoba, ktorá sa nadýchala splodinami horenia. Vďaka rýchlemu zásahu hasičov, ktorí zlikvidovali požiar za pol hodinu, nebola potrebná evakuácia zvyšných obyvateľov bytovky.

V piatok zomrela pri požiari rodinného domu v obci Moravské Lieskové v okrese Nové Mesto nad Váhom jedna osoba. Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, hasičov k požiaru vyslali po 7:30. Po príchode zistili, že interiér je silno zadymený a že v dome je pravdepodobne jedna osoba. Tú vytiahli, ale už nejavila známky života. Požiar sa podarilo lokalizovať po pol hodine, hasiči momentálne objekt odvetrávajú.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať