Z horiaceho domu v Liptovskej Osade zachraňovali dvoch ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Požiar
Dvoch zranených si vyžiadal nočný požiar rodinného domu v obci Liptovská Osada v okrese Ružomberok. Hasiči z domu vyviedli dve osoby, ktoré sa nadýchali dymu, z toho jedna mala navyše aj popáleniny na hornej končatine. Príčinou požiaru bola zrejme technická porucha vykurovacieho telesa, dymovodov a zlý technický stav komínov. Bratislava, 9. január 2017. Foto: SITA/Prezídium HaZZ

BRATISLAVA/RUŽOMBEROK 9. januára (WebNoviny.sk) – Stav 73-ročného Jána, ktorého policajti v Liptovskej Osade zachránili v noci z nedele na pondelok z horiaceho domu, je relatívne stabilizovaný. Leží na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny ružomberskej vojenskej nemocnice. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa nemocnice Petra Dišková. Aj druhého zraneného, 47-ročného syna dôchodcu, hospitalizovali v nemocnici. Jeho stav je stabilizovaný.

Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ, v horiacom dome boli počas požiaru dve osoby, ktoré sa nadýchali dymu, z toho jedna mala navyše aj popáleniny na hornej končatine. Príčinou požiaru bola zrejme technická porucha vykurovacieho telesa, dymovodov a zlý technický stav komínov. Predbežné škody vyčíslili na 12-tisíc eur.

Ako prví prišli na miesto policajti, ktorí už našli mladšieho muža pred domom v zlom zdravotnom stave. „Hliadke uviedol, že v horiacom dome sa nachádza jeho otec a treba mu pomôcť. Policajti neváhali a ihneď vošli do horiaceho domu. Na zemi v chodbe rodinného domu našli nehybne ležať 73-ročného muža, ktorého vytiahli von. Poskytli mu prvú predlekársku pomoc, zakryli ho a snažili sa ho držať pri vedomí. Následne si oboch mužov prevzali privolaní zdravotníci a previezli ich do nemocnice,“ dodal žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať